Köpa följare på Instagram

Köpa följare på Instagram

Jag har haft instagram i kanske 3-4 år och har hyfsat många följare för att vara i Sverige och inte vara känd. Mina följare är riktiga, jag skulle aldrig betala för att få fler följare eller fler sk ”likes” på mina bilder. Men så tänker definitivt inte alla…

Jag var med i en tävling förra veckan, priset var en resa till Eilat. Det var inte särskilt många deltagare och när jag kollade vilka de var så var det ingen som hade mer än kanske 300-400 följare. Medan jag tittade dök det upp en ny bild och direkt när den kom upp hade den exakt 350 likes, trots att ägaren till kontot inte hade mer än 200 följare och brukade ha ungefär 30 likes på sina bilder. Idag när jag tittade hade det kommit upp en ny bild där ägaren också hade ett par hundra följare och nu hade nästan 400 likes på just den bilden. Jag måste säga att jag blir lite misstänksam och inte tycker att det är riktigt schysst spel faktiskt.

Företagen vill ju att ”riktiga” människor ska se deras bilder och ge tummen upp, inte att maskiner ska göra det. De betalar ju för tävlingen, i detta fall ganska mycket, och vill ju få valuta för sina pengar. Borde man ta kontakt med företagen och berätta hur det ser ut? Eller ska man vara en riktig svensk och inte bry mej? Jag vet inte. Eftersom jag hade vunnit om inte de här två hade dykt upp så känns det ju lite sniket och avundsjuk, men har de inte rätt att veta?

Nu handlar detta om likes, men många köper ju även följare. Sånt syns ganska tydligt faktiskt. De köpta följarna har oftast låsta konton, plastiga profilbilder och utländska namn. Jag har sett att några av mina bekanta köpt följare och snabbt gått från kanske 1500 följare till 5000. Jag blev lite nyfiken och var tvungen att kolla hur det går till, jag får nämligen reklam flera gånger om dagen om detta. För nästan ingen peng alls köper man antingen följare eller likes och man garanteras att detta är ”riktiga” följare, vilket de förstå inte är. Ibland gör Facebook rensningar och stänger av fejkade konton, det skulle nog behöva göras lite mer regelbundet. Det var vid en sån rensning som någon artist tappade 50 000 följare på någon minut.

Varför bryr jag mej? Jo, för att jag många av mina vänner driver företag och ofta har tävlingar. Jag vill ju att deras produkter ska visas för riktiga människor, inte för maskiner. Jag hoppas också att de företag som har tävlingar som går ut på att ha flest likes ska förstå att folk gör så här. Att det är en massa fusk som inte gynnar dem och deras produkt. Att företagen ska bli mer upplysta och kanske lägga upp sina tävlingar på ett annat sätt, som kräver ett engagemang av en riktigt människa.

Ge mej gärna er åsikt om fejkade följare och köpta likes. Tycker ni att det är ok att köpa likes för att vinna en tävling? Inom kort ska jag ge er tips på hur man får fler följare, riktiga följare alltså  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *