Kul möte med Mästerkock!

Kul möte med Mästerkock!

Det är så mycket som jag vill berätta från vår Skåne-resa, men jag har helt enkelt inte hunnit. Vi såg massor med intressanta platser, träffade mängder med trevliga människor och åt massor med god mat. Mastio i Limhamn var en av alla höjdpunkter!

Har ni följt Sveriges Mästerkock på TV4? Det har vi. Vi har å andra sidan följa alla Mästerkockar i alla kanaler, älskar särskilt den från Australien! 2015 vann Sandra Mastio den svenska upplagan och blev bland annat uppmärksammad för sina fantastiska pizzor med jättekonstiga toppingar. Ett tag efter vinsten startade hon och hennes man Pizzerian Mastio i Limhamn utanför Malmö. När vi av en slump cyklade förbi där passade vi på att träffa Sandra och göra en intervju.

Vi satt i solen på bryggan utanför hennes restaurang och pratade länge. Vilken härlig person! Hon skadades svårt i en olycka för några år sedan, så hon jobbar inte längre full tid inne i restaurangen, men är högst delaktig i verksamheten. OCH hon bestämmer såklart om toppingen på pizzorna.

Pizzerian har bara fyra pizzor på sin meny, vilket är lite udda. Å vad sägs om en pizza med rapsskott… jättekonstigt och jättegott! Den enda pizzan som alltid finns med på menyn är Maggan (en Margarita), de andra tre byts ut ungefär en gång i månaden. Lite beroende på tillgång av de råvaror som Sandra villa använda. Rapsskott finns såklart bara under en väldigt begränsad period. En sak till som är lite speciellt, eller mycket speciellt… är att man inte får ändra toppingen som gäst. Alla produkter är exakt avvägda för att få en särskild smakupplevelse om man tar bort eller lägger till något förändras smaken. Sandra är proffs, man får helt enkelt lita på henne.

Vi fick smaka två pizzor, Maggan och Raspborg, så otroligt goda! Jag tror faktiskt att Raspborg är den godaste pizza jag ätit. Rapsskott har jag definitivt inte ätit förut, men det var ju sååå gott! Ni måste verkligen åka dit om ni är i närheten, det är tom värt en liten omväg. Våga ta pizzan med de konstigaste produkterna och lita på Sandras smaklökar. Det är sååå konstigt och så himla gott!

Hela intervjun från bryggan och pizzaprovningen kommer på vår youtube-kanal inom kort.

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

8 svar på ”Kul möte med Mästerkock!

  1. Åh så trevligt att besöka Skåne! Så kul med en annorlunda pizzeria & roligt att ni fick till en intervju, det får jag kolla på när den kommer ut 🤗 Fint klädd du var!

  2. Jag har fortfarande inte kommit dit än. Jag har bara kommit förbi några gånger. Men den ligger på besökslistan.
    Lena gjorde ett inlägg om den för något år sedan och hon var också väldigt imponerad och nöjd.
    Kram Kajsa

  3. Det stället har jag faktiskt hört talas om. Skulle stannat till där för något år sedan men sällskapet ville till annat ställe. Tack för påminnelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *