I söndags firade vi!

I söndags firade vi!

Ett år går fort. I söndags var det ett år sedan vi första gången gick in i en husbil och bara några timmar efter det hade vi köpt Peppe! Vilket härligt år det har varit 🙂

Drömmen om ett liv i husbil har jag haft länge. Att Martin skulle dela min dröm, när jag berättade om den, var inte alls självklart, men det gjorde han! Vi skulle sälja huset och köpa en husbil, om några år… men när pandemin drog ut på tiden funderade vi lite och sen gjorde vi drömmen till en plan. Det var ingen idé att skjuta upp planen längre, man vet ju faktiskt inte hur länge man lever.

Så i början på maj förra året satte vi ihop en lista med våra kriterier och sedan började Martin googla modeller. Snart stod det klart att det var en Weinsberg Pepper som skulle bli vår bil och just då fanns det två stycken till salu i Sverige. Den ena fanns på Svea Husbilar i Norrtälje, så dit åkte vi lördagen den 22 maj 2021. Vi hade aldrig satt vår fot i en husbil innan dess, några timmar senare hade vi köpt Peppe.

Vi visste ju inte hur allt funkade. När man köper en vanlig bil får man oftast med den hem direkt, i vår fall fick vi vänta i 5 låååånga veckor. Under den tiden tog vi bort trädgården och fixade parkering utanför huset, åkte till Ullared och köpte allt vi trodde att vi kunde behöva och förberedde sommarens husbilsturer. När det var dax att hämta Peppe var vi som barn på julafton och supperladdade. Efter det har vi inte varit hemma mer än vi behöver 🙂

Första turen gick till Skokloster där vi döpte Peppe och fricampade vår första natt. Efter det var vi fast! Vi hade hittat vår grej och ville inte åka hem. Resorna blev längre och längre, en månad i Småland var inget problem alls – bara total njutning. När hösten kom och Peppe skulle ställas av för säsongen var det stor sorg. Då bestämde vi att nästa husbil ska vara mer anpassad för vintern, så vi kan vara ute även när det är kallt och vinterväglag. Japp, vi är redan inne på nästa bil. Peppe är vår provbil som ska hjälpa oss att veta vad vi behöver i framtiden.

Planen är ju att bo i husbil på heltid. Inte imorrn kanske, men om några år. Att rulla runt i Sverige mellan april och september och sedan där det är varmare resten av tiden. Planen är att slippa vintern, vi avskyr den! Och vi har så många nya bekanta som gjort just detta, som kan berätta vad vi ska tänka på och bra tips på hur de har gjort. Vi gjorde en intervju med Tommy och Sara som aldrig haft något annat gemensamt boende än husbilen och som tillbringar vintern i Spanien. Ni kan se intervjun HÄR.

I söndags firade vi alltså 1 år som husbilsägare och har räknat ut att vi varit borta drygt tre månader så här långt. Många små resor har det blivit och två längre, förra sommaren i Småland och nyligen i Skåne. Nästa långresa blir ännu längre, den går upp i Norrland via Norge och Finland. Vi har ingen aning om hur länge vi blir borta, men kanske 5-6 veckor.

Vi brukar säga att vi köpt lycka för pengarna och det är verkligen så vi känner. När vi rullar iväg sjunker axlarna. Vi sover bättre och är såklart piggare av en god sömn. Vi letar aldrig efter saker, allt ligger på sin plats. Dessutom finns det inte så många ställen att leta på… 14 kvm lixom… Vardagen och livet är så mycket enklare och friare i husbilen. Vi älskar det!

1-årsdagen firades med en sk live på youtube. Där berättade vi om året, höjdpunkter, dalar, erfarenheter och lite annat smått och gott. Ni kan se den HÄR. Vår youtube-kanal skapades när vi köpte Peppe, för att visa upp platser vi besöker, tipsa om ställplatser och campingar och en massa annat. Det är svårt och tar mycket tid att få igång en youtube-kanal, men samtidigt väldigt roligt. Vi har fått massor med nya bekanta, några som även blivit goda vänner på vägen.

Ett år har vi alltså levt som sk digitala nomader till stor del, nu fortsätter vi. Just nu är det mycket som måste göras hemma, men snart drar vi ut igen och i sommar är vi inte hemma i huset särskilt många dagar – till glädje för husvakten 🙂

Peppe står packad och klar, redo att ta oss vart vi vill. Det blir mest dit näsan pekar och solen skiner. Nu går vi in i år två och är redo för nya äventyr!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

6 svar på ”I söndags firade vi!

  1. Min man vill ha husbil, jag vill inte 🙂 Anser att jag har vetorätt där då det är jag som tar hand om bilarna här hemma och kör till 90%

  2. Vilken frihet! Önskar vi kunde jobba vart vi än är, men inget av våra jobb ger oss den friheten. Vår frihet är istället när vi lämnar sta. för vår lilla stuga med trädgård.
    Lycka till med jakten efter nästa bil och grattis!
    Kram Kajsa

  3. Va kul med husbil! Har aldrig själv åkt men min pappa har införskaffat och ser härligt ut 🤗 Ska absolut ta & kika in din YouTube!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *