Lägg ner!

Lägg ner!

Vår kronprinsessa ska gifta sej! Har ni missat det? Nä, det har ju ingen missat. Det går helt enkelt inte att missa. ALLT handlar ju om detta spektakel. Det finns särskild choklad, färdiga glasstårtor, bilagor och en massa annat som enbart handlar om detta BRÖLLOP! Jättekul för dem, men varför kan de inte få göra denna dag till vad de själva önskar? Varför måste hela sveriges befolkning lägga sej i hur de ska gå in i kyrkan? Vilken mat de ska äta? Hur de ska bo? osv osv…

När man gifter sej har man en fantasi om hur det ska vara och man vill inte ha det på nåt annat sätt oavsett om man är prinsessa eller inte! Det är ju deras dag – låt dem bestämma!

Jag tänker förståss mest på diskussionen om hur de ska gå in i kyrkan och att Victoria vill att Kungen ska lämna över henne. Jag förstår henne, jag gjorde likadant. För mej handlade det inte om tradition eller jämställdhet. Det handlade om att min älskade pappa accepterade och respekterade MITT val av make. Att han var glad för min skull och mitt framtida liv. Han följde mej en bit på vägen in i min framtid. Min pappa lämna inte bort mej till nästa man, så jag inte skulle gå vilse på vägen – han ledde mej mot framtiden. Min framtid. Min dröm.

När jag gifte mej 1992 var detta mycket ovanligt. Prästen ifrågasatte det aldrig, han var en mycket förstående man som insåg att detta var vår dag. Bröllopsdagen är ett minne för livet oavsett om äktenskapet håller eller ej, därför är det så viktigt att brudparet själva får regissera alltsammans. Folk får väl tycka vad de vill, men faktum kvarstår: det är prinsessans dag! Låt henne bestämma hur det ska vara och acceptera bara faktum. Det blir nog svårt för dem att vara privata i allt som är så otroligt offentligt. Det finns regler för hela deras liv, nåt kan de väl få bestämma själva?

Jag önskar dem lycka till både på den stora dagen och i deras äktenskap. Jag tycker det är himla modigt att gifta sej med en blivande drottning, det kan verkligen inte vara ett enkelt beslut eller helt självklart.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *