Lärdom nr 2

Lärdom nr 2

Redan dagen efter älgkrocken fick vi lärdom nr 1, som vi direkt förmedlade till alla våra vänner. Det var att se över sin bilförsäkring och försäkra sej om att man har rätt till hyrbil om något händer. Om det inte ingår ska man byta försäkring eller skaffa en tilläggsförsäkring av något slag.

Idag vill vi förmedla lärdom nr 2; uppsök alltid läkare oavsett om du är skadad eller ej. Det handlar INTE om eventuellt whiplash, nä det handlar om att du behöver ett läkarintyg på att du öht har varit med om en olycka. I vårt fall för att vi ska få ersättning för förstörda glasögon. Våra bilder på mitt blodiga ansikte kan tydligen vara fejk och den krashade bilen behöver ju inte vara vår…

Så om förra fredagen gick åt till att fixa bil och hemtransport, så har den här fredagen gått åt till att försöka få tag i en läkare som är villig att skriva ett intyg en vecka efter skadan och det genom att se på våra bilder och lyssna på oss. Våra sår syns ju knappt längre. Vår husläkare är på semester och till någon annan vårdcentral kan vi inte gå utan att lista om oss. Varför ska det vara enkelt?

Jag har fått utslag på händerna, det är små prickar, som minivattenblåsor ungefär. De kliade första dagen, men inte längre. Det blir varken bättre eller sämre. Jag vet inte om det är stress eller älgloppor. Om det var stress borde det ju vara på fler ställen, nu är det mest på vänsterhand och ett par utslag på högerhand. Nån som har nån teori?

Om bilen vet vi fortfarande inget mer, kanske nästa vecka. Allt beror tydligen på en pytteliten buckla på en stolpe och om bilen fortfarande är säker när den bucklan fixats. Allt är fortfarande ganska luddigt alltså, det är bara glasögonen som är fixade för oss både – men vi vet inte om vi får stå för kostnaden själva eller ej.

Men nu har detta tagit tillräcklig med tid av den här dagen. Nu ska jag jobba lite och sen packa. För ikväll tar vi med oss Senior och drar till Åbo! Vi ska äta gott, skratta och bara vara. Hoppas det blir sol och varmt imorrn så vi kan sitta och sola på däck på hemvägen. Så nu lämnar vi älgen för stunden och försöker tänka på annat. Vi hörs imorrn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *