Lite melankolisk

Lite melankolisk

Sitter här i ett tyst hem och njuter av lugnet och funderar lite. Tänk hur allt blev ändå…

När jag var yngre var hela planen att bli vuxen och ha barn. Det var lixom hela syftet med att leva tyckte jag då och det kan jag nästan tycka idag med. Hade inte barnen funnits vete sjutton om jag hade vandrat kvar på denna jord, jag hade iaf inte gjort det i Sverige. Iaf… det var det enda jag ville ha av livet och det fick jag också. Idag ser jag tillbaka på ett rikt liv med mängder av fantastiska upplevelser och det riktigt kliar i fingrarna att få sätta en del på pränt. Men än finns inte det totala lugnet som kan få mej att sitta ner och skriva. Det får ta den tid det tar att komma dit.

Däremot känner jag suget att börja läsa igen. Sedan barnen föddes har jag nästan bara läst på semestrarna. Då har resväskan varit fylld med böcker och jag har slukat litteratur av alla de slag. De senaste veckorna har jag faktiskt haft tillräckligt med ro för att ligga på soffan eller i badet och läsa veckotidningar. I vanliga fall har jag en hög med kanske 8-9 olästa veckotidningar, nu har jag bara 3! Så det tar sej  🙂  Å då kände jag att ”hmmmm, kanske….” Jag kanske skulle klara att ta upp en bok… kanske… men jag ska nog klara av de där tre numrena av ALLAS först.

I helgen hände kul grejer som gjorde mej på väldigt gott humör. I fredags kom ett mail där avsändaren meddelade att jag vunnit två biljetter till jubileumskonserten i Berwaldhallen för Svensktoppen 50 år. Så på fredag ska vi på gala Martin och jag! Även om jag inte lyssnar på svensktoppen så ofta numera, så gjorde jag det ofta förr. Det ska bli himla kul! Bara det där att få klä upp sej lite känns bra.

Å igår fick jag ett annat mail där avsändaren meddelade att jag vunnit ett resekit med en massa grejer från Weleda. Perfekt! Det var krämer och sånt som jag funderat på att köpa, men inte kommit mej för. Nu kan jag testa och köpa om jag gillar det. Att ha grejerna i resestorlek är ju dessutom kanon med tanke på vår kommande resa. Så lite tur har jag haft kan man väl säga.

Jag är ingen turgumma i vanliga fall, här hemma är det Senior som vinner om man kan vinna nåt. Men de gånger jag vinner då gör jag det rejält och flera gånger. Så man kan ju hoppas att alla goda ting är tre och att det kommer ännu mer. Men jag måste säga att jag är mer än nöjd ändå. Jag får en härlig kväll tillsammans med en av männen i mitt liv. Inte så illa pinkat tycker jag  🙂

Å med tanke på att jag inte har någon vidare tur och att allt jag önskade var att bli mamma, så måste jag säga att jag vunnit högsta vinsten i livets lotteri. Bättre än så här blir det inte!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *