Man har alltid ett val!

Man har alltid ett val!

Oavsett konsekvenser, så har man alltid ett val. Det finns alltid mer än en väg att gå. Ibland säger man ju att man inte hade något val, men det stämmer ju inte. 
 
Ett exempel: Senior ska alltså åka till Sundsvall och jag måste följa med för att sköta hans mediciner och stötta honom vid behov. Måste skriver jag… men så är det ju inte… Jag kan stanna hemma så får han antingen också stanna hemma eller åka iväg och ta en risk att han inte får sin medicin eller att han får ett psykbryt. Då blir det med andra ord hans val…
 
Men eftersom jag tycker att det är viktigt att han får åka med och få chansen att göra något som utvecklar honom, så väljer jag att följa med. Då är det alltså mitt val och Senior blir så glad så glad.
 
Ett extremt exempel är en kvinna som blir slagen av sin partner. Hon har också ett val, fast ett ganska knepigt sådant. Hon kan ju välja på att stanna eller gå. Stannar hon blir hon förmodligen slagen i fortsättningen också, går hon kanske hon blir hotad på andra sätt… men det är ändå ett val.
 
Det finns ju många såna här exempel. Det jag ändå vill påvisa är att man hela tiden gör val, hela livet igenom och att våra val alltid får kosekvenser både för en själv och för andra. Men att skylla på andra köper jag inte… det är alltid upp till mej vilket val jag gör.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *