Måste få bättre koll…

Måste få bättre koll…

Idag är det måndag igen och det betyder vägning. Förra veckan gick jag upp två hekto, den här gick jag ner ett av dem… det kunde varit värre… trodde inte på minus alls faktiskt. Vågen visar hur veckan varit, oavsett vad man försöker intala sej.

Jag tränar ihop 30 aktivitetsbonus varje vecka. Jag har även 49 veckobonus att plocka av utöver mina dagliga 26. Det är egentligen en himla massa man kan äta för allt det. Just nu har jag ett BMI på 25,2, det är övervikt även om det är marginellt. Hade jag haft min E-kupa kvar hade det varit 8 hekto till… inte ens den kan jag alltså skylla på längre. Det jag däremot kan skylla på, eller har som förklaring är att jag litar för mycket på min ryggrad.

Jag tycker att bara för att jag jobbat på Viktväktarna, har programmet i ryggen och vet exakt hur jag borde leva – så ska det lixom räcka… men det gör det ju inte. Det är skiiitbra att jag tränar så pass mycket och har fått in träningen i min vardag. Det gör mej stark och smidig. Men det påverkar inte vikten det minsta om jag inte har koll på maten. Det är tyvärr verkligheten. Energi in – energi ut… ni vet… för mycket energi blir det plus, enkel matematik.

Oavsett hur mycket kunskap jag än har, så MÅSTE jag skriva upp allt jag stoppar i munnen. Men det gör jag inte, för jag kan ju det här… Det är alldeles för lätt att överskatta sin träning och underskatta sitt matintag. Även om jag tränar en halvtimme, så är det ju inte högintensivt alla 30 minuter. Å den där ostkanten som jämnar till skidbacken har också kalorier, även om den är liten… Man lurar bara sej själv och man är ju så jäkla lättlurad! Visst ska man äta lite extra om man tränar hårt, men INTE om man tagit en långsam promenad…

Det spelar lixom ingen roll hur mycket man tränar om man vräker i sej som en häst och inte har någon koll. Särskilt inte om det är viktminskning man är ute efter. Sköter man träningen rätt så får kroppen muskler som hjälper till med förbränningen och även med viktminskningen. Men vräker man i sej mat i samma takt blir det lixom varken hackat eller malet. 

Jag ser hur min kropp förändras och blir starkare. Jag har fått större överarmar och tjurnacke, inte snyggt alls på mej. Nu är det dax för den ”öfvre magen” att försvinna, där är det rent fett och det ska bort. Det går som bekant inte att punktförbränna fett, men att träna magen är bra för hela kroppens stabiltet. Så jag kör mina övningar med pilatesbollen och två av övningarna som vi fick med oss från eventet förra veckan.

OCH nu blir det koll på maten! Vi åt en supergod kycklingrätt igår som bara var  6PP för hela rätten. Ni hittar receptet här! Tar jag fyra hekto så är jag på 24,98 i BMI, det är första målet. Nu när jag har en ”normal” kropp kan jag ha det som riktmärke. Min målvikt är 1,5 kg bort, det ska tas innan sommaren har jag tänkt. Sen får vi se.

Det viktiga är ju egentligen inte vad vågen säger utan hur man mår i sin kropp. Men BMI är ändå en riktlinje och något att gå efter. Jag vet när jag mår bra och det är dit jag strävar. Att må så bra som möjligt och hade den perfekta kroppen = Kroppen som gör det jag ber den om  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *