Matsedel v 11

Matsedel v 11

Är vintern över nu? Vårdagjämning på söndag, det är väl ett vårtecken om något? Och påsk om några veckor, ni kanske redan har börjat planera? Då finns tips på påskmat HÄR!

Precis som med jul och midsommar så är vi dåliga på det där med traditioner. Vi äter ju mycket ägg året om, kanske lägger till ägghalvor och sill till lunch på påskafton – men det är nog allt.

Jag kommer inte ens ihåg vad vi gjorde varken på påsk eller midsommar förra året… I år däremot har vi planer för bägge 🙂

Än är det några veckor dit, just nu är det helt ”vanlig” mat som gäller. Med det menar jag att det helst ska vara både snabb– och lättlagat, med vanliga ingredienser och gärna passa för matlådan.

Jag tycker inte om recept som innehåller någon udda ingrediens som man sen bara ska ha en tesked av, vad gör man med resten lixom? Så vi håller oss till sånt som man nästan alltid har hemma och används ofta.

Här är veckans matsedel:

Måndag: Falska köttbullar (3-17 PP för hela satsen)

Tisdag: Krämig fiskgratäng (14-44 PP för hela, plus potatis)

Onsdag:  Gratinerad kassler (16 PP för allt, plus ris)

Torsdag: Kyckling med färskoströra (10-32 för allt)

Fredag: Snabblagade curryräkor (4-7 PP för hela grytan, plus pasta

Lördag: Fläskfilégryta (27 PP för allt, plus ris)

Söndag: Zucchinigratäng och kyckling (4-11 PP för hela gratängen)

Som vanligt så tycker jag att allt är lockande, jag gör ju bara matsedlar med sånt jag gillar såklart.

Men jag vill särskilt lyfta fram de falska köttbullarna, som är saftiga och jättegoda! Curryräkorna är kanon till matlådan, fläskfilégrytan passar även till fest och zucchinigratängen är riktigt smaskig, särskilt till grillat! Kom ihåg den till grillsäsongen börjar.

Nu börjar säsongen med en massa extra roliga grejer! Vi ska iväg med Vikings nya fartyg i mitten av veckan och gå på husbilsmässa i helgen. Roligt roligt. Det kommer såklart massor med bilder på instagram och filmer på Youtube. Så häng med!

Ge er en fantastiskt vecka, because you are worth it 🙂

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

4 svar på ”Matsedel v 11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *