Matsedel v 13

Matsedel v 13

April står för dörren och vi planerar äntligen för årets första längre tur med husbilen. Som vi längtat!!! Om bara några dagar kommer vi att rulla iväg och siktar på att fira påsk nånstans mellan Vänern och Vättern.

Apropå påsk, så kanske en och annan av er börjar planera för den. Här finns lite tips på gott till påskbordet. I år blir det nog kallskuret för oss, känns enklast när vi är ute på rull. Men nu börjar grillsäsongen, så det kan bli något sånt också. HÄR finns tips till grillkvällen.

Även när vi är ute med husbilen så försöker vi att äta bra mat och planera lite i förväg. Vi gör dessutom nya recept på vägen också, som passar att laga i små utrymmen. De rätterna gör vi även små filmer om på youtube, vi kallar dem för ”I Peppes kök”, och fler recept kommer 🙂

I år ska vi även blir bättre på att motioner och träna när vi är iväg. När man bara har en meter mellan säng och arbetsplats är det lätt att bli lite passiv, men det ska vi ändra på!

Än är det några dagar kvar till påsk. Här är veckans matsedel:

Måndag: Pasta med broccolikräm (19 P för all kräm)

Tisdag: Krämig fiskgratäng med dill (13 P för hela gratängen, plus potatis)

Onsdag: Pasta- och kasslergratäng (47 P för hela gratängen)

Torsdag: Parmesangratinerad kyckling (3 P/port, plus ris)

Fredag: Tacogratäng med bacon (29 P för hela gratängen, plus ris)

Lördag: Räkröra med bakpotatis (0 P för röran, plus potatis)

Söndag: Färsspett med raita (7 P per spett, 0 P för röran, plus ris)

Fisken, kasslern, kycklingen och tacogratängen är kanongoda och funkar i matlådan, så gör lite extra. Vi tar faktiskt med oss några matlådor i husbilen, så himla praktiskt att bara ta fram. Matlådor är ofta min räddning, särskilt när jag är ensam till lunch. Det är ju sååå tråkigt att laga mat till bara sej själv. Då är det mycket enklare att rota fram något ur frysen och värma. Sån är jag 🙂

Hoppas ni får en alldeles fantastisk vecka med härligt väder och god mat.


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *