Matsedel v 25 – Midsommar!

Matsedel v 25 – Midsommar!

Midsommarveckan är här och jag undrar förstås om du nått målet du satt upp? Jag gjorde det inte, fast mitt mål var ganska flytande… jag ska vara på min målvikt till jul – det är mitt mål! Å det är (fortfarande) 4 kilo och 26 veckor dit  🙂

På fredag är det midsommarafton. Vi är rätt dåliga på att fira midsommar, i år gör vi det dessutom helt ensamma då både killarna och mina föräldrar är iväg på annat. Så det blir nog som vanligt när det gäller oss och högtider, vi struntar i allt, sitter och solar och äter något som vi verkligen gillar. Förmodligen blir det hemmagjorda sushirullar till midsommarlunch och sedan grillade räkor på kvällen, hur gott som helst!

Här är veckans matsedel:

Måndag: Fylld aubergine 1 SP Flex

Tisdag: Krämig fiskgratäng med räkor 3 SP Flex plus potatis

Onsdag: Mango- och fläskfilegryta fr 6 SP Flex plus ris

Torsdag: Vitlökskycklinggryta 3 SP Flex plus pasta

Fredag: Grillade räkor bara SP för såsen

Lördag: Taco med hemmagjord Tacokrydda 0 SP Flex

Söndag: Moussaka fr 3 SP Flex

Midsommarbonus: Hallontårta 0 SP Flex

Jag får min favoritmat hela veckan! Allt är supergott och mycket passar i matlådan och går att frysa. Då vill jag särskilt rekommendera fiskgratängen, fläskfilegrytan, kycklinggrytam och moussakan – hur bra matlådemat som helst! Finns nästan alltid i frysen hos oss. Tacokryddan har vi också alltid en laddning av här hemma, den passar till det mesta – så gör mycket när ni ändå håller på.

Å missa inte hallontårtan! Använder man Larsas Grekiska Yoghurt så blir den helt fri från SP!!! Men glöm inte att ställa fram den minst 30-45 minuter innan den ska serveras, den är rätt hård som helt fryst.

Ha en riktigt fin midsommar och njut av de ljusa sommarkvällarna. Passa på att ta lång kvällspromenader, det ska vi göra!

 

Ett svar på ”Matsedel v 25 – Midsommar!

  1. Fantastiskt goda recept som läggs upp samt tydligt märkt med SP flex. Tack för att du lägger upp och samtidigt hjälper mig att gå ner i vikt utan större uppoffringar. 15 kg sedan nyår 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *