Matsedel v 28 – mer mat för små kök

Matsedel v 28 – mer mat för små kök

Efter att vi blev med husbil har vi gjort ganska många recept på maträtter som som funkar i små utrymmen, det är en utmaning faktiskt. Små kök finns ju inte bara i husbilar, utan även i husvagn, båt och små lägenheter 🙂

Första helgen vi var ute hade vi fixat det mesta i förväg. Vi tog med matlådor med färdig sallad, hade en bunke med falsk potatissallad (som är något av det godaste jag vet) och rostbiff och hade med oss ingredienser så vi kunde göra en sommartallrik. Så kan man såklart göra, men kanske inte för en längre resa eller om man vill äta varm mat.

Även om vi är ute på vägarna vill vi äta ”bra” mat och håller vår planering med vegetariska måndagar, fisk/skaldjur på tisdagar, något lite extra på helgen och sedan en mix av fågel, fisk och mittemellan resten av veckan. Allt ska vara lättlagat och gå hyfsat snabbt att laga, det är så vi vill ha det. Särskilt på sommaren 🙂

För oss innebär sommaren även lite ”lättare” mat, det blir mycket sallader och röror. Sallad kan ju låta lite tråkigt, men våra är med olika ostar, frukt och en massa annat gott. Kanongott till tex grillad kyckling eller bara som de är med en smaskig dressing. Bra till picknicken också.

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för viktväktare)

Måndag: Couscous-sallad med nektarin och getost (52 P för hela skålen)

Tisdag: Wraps med tonfiskröra (0 P för röran, plus bröd)

Onsdag: Skink- och äggmuffins (2 P för allt)

Torsdag: Pasta med ostig skinksås (10 P/port, plus pasta)

Fredag: Tacopastagratäng (36 P för hela)

Lördag: Ljummen potatissallad med fetaost och kallskuret (18 P för allt)

Söndag: Härlig Sommartallrik (21 P för hela)

Semesterbonus: Krämig kvargfrutti (0 P för allt)

Matmuffinsen gör vi hemma, fryser in och tar med – men de går att göra i en Omnia. Om ni gillar camping och inte har testat en Omnia så har ni missat nåt. Det ser ut som en sockerkaksform med lock, och fungerar ungefär som en ugn. Godaste pizzarullen görs i en sån, sååå gott!

Vi filar en del av maten som vi gör i husbilen, filmerna hittar ni på vår youtubekanal Jikitas på äventyr. Prenumerera gärna, vem gillar inte matfilmer lixom. Fler recept med husbil-, husvagn och campingmat hittar ni HÄR.

Nu lämnar vi södra Sverige, jobbet här nere är färdigt. Nu drar vi hem ett par dagar, när vi ändå passerar. För att tvätta och klippa gräset typ… sen drar vi norrut. Det öppnar en ny utomhusscen vid Höga Kusten, den ska vi kolla in!

Ser ni oss får ni gärna säga hej, bilen har stora klistermärke med ”Jikitas på äventyr”, ni kan inte missa oss 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *