Fixa bilen hos Autovendo i Falkenberg

Fixa bilen hos Autovendo i Falkenberg

Snopet när man upptäcker att sånt man tar för givet inte finns där som man trott. Vi hade eluttag i bagaget på förra bilen, trodde det var standard på husbilar. Så var det tydligen inte, så det fick bli en tur till husbilskompisar i Falkenberg för att fixa det 🙂

I Peppe, vår första husbil, hade vi eluttag i bagageutrymmet. Så vi tog för givet att det var så på Ralle, den nya bilen, också. Så vi köpte en kombinerad kyl/frysbox för att ha i bak i bilen. Glada i hågen skulle vi testa den och upptäcker att där inte finns något att stoppa kontakten i… snopet!

På husbilsträffen på Öland träffade vi Lotta och Peter som har en exakt likadan bil som vi har. Han är dessutom bilmeck, med husbilar som specialitet. När vi frågar honom om de ha uttag i sin bil, svarar han att han blev lika förvånad som vi, men installerade detta direkt. Åh, sa vi – kan du hjälpa oss? Det kunde han! Så vi kollade våra kalendrar och hittade en dag som funkade för alla.

Kruxet är att vi bor i Stockholm, Peters verkstad är i Falkenberg. Men dit skulle vi ju, så det gick att ordna. Så i måndagskväll, när verkstan stängde, tog Peter emot oss. Jag satt och läste medan Peter fixade och Martin var hans hantlangare. Han lyfte upp Ralle i luften och drog elen på undersidan av bilen. Det tog inte lång tid förrän allt var fixat. Så nu har vi uttag både för 230 volt och 12 volt så vi kan använda både boxen och lite annat.

Peter hjälpte oss med lite annat smått och gott också, när vi ändå var där. Så det blev några timmar i verkstan, men det var det definitivt värt. Dessutom så himla kul att träffas igen. Tyvärr missade vi Lotta, men det tar vi igen nästa gång. Vi har nämligen ett par grejer till som vi behöver hjälp med, så det blir minst en tur till till verkstaden Autovendo.

Lotta och Peter har också en youtube-kanal, Leva med husbil, med både resor och en massa bra tips för husbilslivet. Peter har sina fredagstips, med fix och trix för att piffa upp husbilen och hålla den i fint skick. Där finns en massa smarta grejer, som alla husbilsägare har nytta av. Ni kan kolla in deras blogg HÄR och Youtube-kanalen hittar ni HÄR.

Jag gillar hur man kan hjälpa varandra och hur hjälpsamma (nästan) alla husbilsägare är. Vi två kan ge tips om sociala medier, hjälpa till att starta konton på olika plattformar och dela med oss de regler som gäller kring influencers mm. Martins it-kunskap har hjälp många med olika problem, bloggar som trasslat, redigeringsprogram till filmer mm. Så kan någon annan sånt som vi inte kan, så byter vi tjänster. Som det ska vara i den bästa av världar 🙂

Tack vare Peter kan vi få med oss vår kylbox och slippa handla stup i kvarten. Så himla bra!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

4 svar på ”Fixa bilen hos Autovendo i Falkenberg

  1. Åh perfekt att han kunde hjälpa er att installera ett eluttag, men visst tycker man att det borde finnas ett i bagageutrymmet,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *