Matsedel v 33 – mat som passar till matlådor

Matsedel v 33 – mat som passar till matlådor

Nu kör allt igång för de flesta av oss. Hösten ska planeras, skolorna öppnar upp och alla aktivitet kommer snart igång igen. En period som jag avskydde när barnen var små. Jag tyckte det var skitjobbigt innan man fått ordning på allt och kommit in i rutinerna igen. Vi trivdes lixom bättre med sommarlov hemma hos oss  🙂

Nu när barnen är utflyttade är det en hel annan sak. Jag har ju dessutom inte varit mer ledig än vanligt, så det blir ingen större skillnad för mej. Men visst, nu kör alla pressträffar igång efter att ha varit helt lugnt i över en månad. Det har varit sååå skönt och jag har hunnit ikapp lite grann. Men nu är lugnet slut och det blir fullt ös fram till lucia ungefär.

Veckans matsedel innehåller därför mat som passar bra att göra lite mer av och frysa in i matlådor. Det alltid bra att ha nödlösningar i frysen. Här är veckans meny:

Måndag: Löksoppa 8 SP Flex för hela grytan

Tisdag: Krämig fiskgratäng med räkor fr 3 SP Flex plus potatis

Onsdag: Kyckling med senap- och timjansås 4 SP Flex plus ris

Torsdag: Nudelwok med kassler fr 17 SP Flex för hela grytan

Fredag: Lasagne fr 6 SP Flex

Lördag: Filegryta med ananas fr 2 SP Flex plus ris

Söndag: Tonfisksås med pasta 1 SP Flex plus pasta

Augusti-bonus: Zucchinigratäng som passar till allt! 1 SP Flex

I recepten på Du i Fokus kan det stå olika SP under rätterna. SP är gamla systemet, PP är ännu äldre, SP Flex är nuvarande. Då många fortfarande räknar enligt föregående program så har vi valt att behålla dessa också på recept från den tiden. Men nu är det alltså SP Flex som gäller  🙂

Passa på att laga en massa mat nu och fyll frysen. Ska du underlätta ännu mer så skriver du både innehåll och SP på matlådan. HÄR finns fler bra recept till matlådor om ni vill ha ännu fler tips.

Ha en fin vecka!

 

2 svar på ”Matsedel v 33 – mat som passar till matlådor

  1. Tack för alla fina recept du delat med dig!!😊 Jag kan inte längre ta del av dem eftersom du övergår till bara flex. Fungerar ej på mig som är matmissbrukare, utan måste ha kontroll och något att gå efter. Då är fritt (0) farligt.
    Mvh Anna

  2. Tack för alla dina recept, en stor hjälp på vägen! Ha en fortsatt skön sommar. Varma hälsningar Christina Ellgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *