Matsedel v 36 – september

Matsedel v 36 – september

Jaha, då är det alltså höst nu. Sommarmånaderna bara swishade förbi, juni regnade bort, juli var toppen, augusti regnade och blåste bort – enkelt sammanfattat. Vad det gäller vikten så har sommaren varit alldeles utmärkt, jag har stått still precis som planerat 🙂

Våren och sommaren är i mina ögon enkla när det gäller hälsotänket. Promenaderna blir fler och längre, det är nästan lätt att träna och går nästan av sej själv. Nästan alltså. Det är ljust, varmt och långa dagar. Sen kommer hösten, mörkret och väderväxlingarna, då lägger kroppen av. Värken blir värre och tröttheten nästan övermäktig vissa dagar. Livet med fibromyalgi lixom.

Jag skulle kunna ta värken och tröttheten som ursäkt för att inte träna och promenera, men varför? Då skulle jag ju bara må ännu sämre. Så jag kopplar på pannbenet och fortsätter framåt #fuckinggördetbara lixom 🙂

Här är veckans matsedel:

(färger och siffror är för viktväktare)

Måndag: Bolognese med en tvist (Grön 3, Blå 1, Lila 1 plus pasta)

Tisdag: Torsk med tomattäcke (Grön 8, Blå 7, Lila 0!)

Onsdag: Vitlökskycklinggryta (Grön 4, Blå 3, Lila 3 plus pasta)

Torsdag: Gratinerad kassler (Grön 3, Blå 3, Lila 3 plus ris)

Fredag: Taco med Pulled Chicken (0 alla färger), Hemmagjord tacokrydda (0 alla färger) och Ärtamole (Grön 8, Blå o Lila 0)

Lördag: Grillspett med stora räkor & sparris (Grön 4, Blå 0, Lila 0)

Söndag: Pasta- och fläskfilégratäng (Grön 43, Blå 43, Lila 43 för hela)

Taco kan se ut på många sätt, vi kör tacokryddad pulled chicken, egen tacokrydda såklart och ärtamole istället för guacamole – det är mycket lättare att hitta mogna ärtor än mogen avokado och det smakar faktiskt nästan likadant. Testa gärna och ge mej ert betyg.

Till bolognesen väljer man såklart vilken färs man vill, vi brukar ta quorn. Bolognesen, vitlökskycklinggrytan, kasslern och söndagens gratäng är kanon till matlådor så gör lite extra. Pulled chicken har vi alltid i frysen till sallader, wraps och taco.

Nu förbereder vi hösten och gör massor med matlådor. Så skönt att bara ta fram när fantasin och energin tryter.

Ha en fin vecka nu och ta hand om er!

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

7 svar på ”Matsedel v 36 – september

  1. Håller med dig! Man inte bättre av att ursäkta sig till att inte träna, och ibland är det bara pannben som gäller. Goda och spännande recept som alltid!

  2. Bra med receptförslag, tacos går att variera väldigt och blir nästan alltid bra, sj har jag en favorit med bönröra men pulled chiken är också gott att ha i

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *