Matsedel v 4

Matsedel v 4

Årets stora ”födelsedagsrejs” är här! Vi klarade av Martins 50-årsdag på Mauritius för någon vecka sedan, nu är det min brors, mammas och yngste sonens tur. Å snart kommer jag 🙂

Vi är rätt dåliga på det där med födelsedagar, så det blir förmodligen bara något enkelt. Men eftersom vi även firar 15 år som par, tänkte vi nog dra iväg med husbilen om vädret tillåter. Första turen i år! Så håll tummarna för att det iaf inte ska snöa, då drar vi 🙂

Jag älskar semlor, förr bakade alltid svärfar en semmelkaka till mej när jag fyllde år, det kanske vi gör till någon av födelsedagarna. Då är ju pluset vågen ett faktum – men då är det så!

Det är inte hur jag lever under någon vecka då och då som betyder något, utan hur jag lever resten av året. Å ni som är hänger lite med mej här och på sociala medier, vet ju hur jag lever och att pluset snart är borta 🙂

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Moussakafrestelse (fr 14 P för hela)

Tisdag: Krämig fiskgratäng (3 P, plus potatis)

Onsdag: Kassler i ugn med broccoli (5 P, plus potatis)

Torsdag: Kycklinggryta med bacon och senap (fr 3 P, plus ris)

Fredag: Tacogratäng/paj (58 P för hela)

Lördag: Stora räkor frästa i vitlök (3 P för allt) 

Söndag: Domoda – jordnötsgryta (69 P för hela grytan)

Födelsedagsbonus: Semmelkaka ( 77 P för hela)

Detta är en riktigt god vecka! Moussakafrestelsen är en favorit hos många av er har jag förstått. Allt utom de stora räkorna funkar kanon i matlådan dagen efter och i frysen. Perfekt att ta fram när man inte orkar tänka eller har dåligt med tid. Fler tips på bra matlådemat finns HÄR.

Många år förkylda nu, så jag tänkte att ni kanske skulle få en liten energiboost också. Jag tar en hutt ingefärsdryck varje dag, året runt, och har knappt varit sjuk sedan jag började med det. Kan vara värt att testa för er som vill hålla er friska.

Ha en fin vecka och ta hand om er – Ni är den viktigaste personen i ert liv faktiskt 🙂

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *