Matsedel v 40 – Kanelbullens Dag

Matsedel v 40 – Kanelbullens Dag

Förra hösten vid den här tiden började livet återgå lite smått efter pandemins restriktioner. Lite läskigt tyckte iaf vi att det var att ge sej ut band folk igen. Nu däremot, är det som om det aldrig varit någon pandemi. Både skönt och lite oroligt.

Under restriktionerna var hälsan vår första prioritering. Vi sov ordentligt, tog långa promenader, tränade och åt bra mat. Vi tyckte det var enkelt och mådde bättre än någonsin. Men så kom en massa stress och ganska direkt sabbades de goda föresatserna, trots att vi hade väl inarbetade rutiner. Vi försökte verkligen, men sömnen blev lidande och då är det lixom kört för min del.

För mej är sömnen oerhört viktig och något jag verkligen kämpar med. Pga mina diagnoser fibromyalgi, sömnstörning och hypotyreos är jag tröttare än andra, så är det – och det stör mej otroligt mycket. Men jag försöker verkligen att lägga mej runt 22 och vaknar av mej själv vid 7.30, ännu senare nu under vinterhalvåret. Det är som om kroppen aldrig blir utvilad och ofta behöver jag även en tupplur mitt på dagen. Jag försöker acceptera faktum, men det är svårt. Och i mångas ögon vet jag att jag anses som lat, men de vet inte allt eller vill inte förstå mina diagnoser.

Bra mat äter vi iaf, har gjort de senaste 20 åren och det kommer vi att fortsätta med.

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Pasta med krämig morotssås (19 PP för hela grytan, plus pasta)

Tisdag: Pasta med laxsås (18-27 PP för all sås, plus pasta)

Onsdag: Italiensk kasslergratäng (35 PP för hela gratängen, plus ris)

Torsdag: Kyckling med tomatsås (9-18 PP för hela grytan, plus pasta)

Fredag: Stora räkor frästa i vitlök och Vitlöksbröd (3-5 PP för räkorna, 4 PP per bröd)

Lördag: Snabb lövbiffsgryta (11-13 PP för hela grytan, plus ris)

Söndag: Moussaka (13-22 PP för hela gratängen)

Kanelbullens Dag:  Kanelsockerkaka (26-34 PP för hela)

Såklart firar vi Kanelbullens Dag! Vi gillar dock att dela och bakar en kaka som flera kan äta av och då kan man dessutom ta så stor eller liten bit man vill. HÄR finns flera recept på kanelbullar att välja på 🙂

Den här veckan måste ni prova morotssåsen, tom de skeptiske sonen gillade den och det vill inte säga lite. Kycklingen med tomatsås är också jättegod och lättlagad och vem tycker inte om räkor, vitlöksbröd och en god dipp? Moussakan ser kanske inte så fin ut på bild, men är en av mina favoriträtter!

Hoppas ni får en fantastiskt vecka!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *