Matsedel v 40 – Kanelbullens Dag

Matsedel v 40 – Kanelbullens Dag

Förra hösten lät Viktväktarna göra en undersökning som visade att nära var femte svensk oroat sej mer för sin vikt under pandemin än tidigare. Ändå uppgav var tredje att de ökat i vikt under senaste halvåret. Bla pga mer stillasittande, mer fri tid och tristess.

Jag antar att siffrorna fortfarande stämmer och det här blir jättekonstigt i min hjärna… har man mer fri tid så borde man väl utnyttja den? Särskilt om man är oroad för sin hälsa och dessutom har långtråkigt.

Som ni säkert vet så såg vi möjligheterna direkt i mars -20 och tog chansen direkt att motionera mer och ta hand om oss bättre. Istället för att pendla till och från jobb i ca 2 timmar, tog vi två dagliga långpromenader. Vi har kallat det för att ”gå till jobbet” på morgonen och ”gå hem från jobbet” på kvällen. Fast vi bara gick ett varv runt kvarteret där vi bor. Under 2020 gick vi drygt 300 mil! 2021 har det inte blivit riktigt lika många, men våra promenader har vi iaf fortsatt med.

Nu återgår allt så smått till hur livet var före corona. För mej blir det inte någon större skillnad, jag jobbade ju redan hemifrån – men det kanske blir lite färre event och glesare mellan resorna. Vi får se. Martin jobbade 5 dagar på kontor förut, sedan heltid hemma. Nu blir det kanske 1-2 dagar på kontoret i stan istället för 5. Vi ska göra vad vi kan för att fortsätta våra goda vanor, för vi gillar dem och mår bra av dem.

Bra mat har vi alltid ätit och det kommer vi att fortsätta med.

Här är veckans matsedel:

(Färger och siffror är för Viktväktare)

Måndag: Pasta med krämig morotssås (Grön 2, Blå 2, Lila 2, plus pasta)

Tisdag: Pasta med laxsås (Grön 6, Blå 4, Lila 4 per portion, plus pasta)

Onsdag: Italiensk kasslergratäng (Grön 8, Blå 8, Lila 8 per portion, plus ris)

Torsdag: Kyckling med tomatsås (Grön 4, Blå 2, Lila 2 per portion, plus pasta)

Fredag: Stora räkor frästa i vitlök (Grön 2, Blå 1, Lila 1 per portion)

Lördag: Snabb lövbiffsgryta (Grön 5, Blå 4, Lila 4 per portion, plus ris)

Söndag: Moussaka (Grön 6, Blå 5, Lila 5 per portion)

Kanelbullens Dag:  Kanelsockerkaka (Grön 32, Blå 25, Lila 25 för hela)

Såklart firar vi Kanelbullens Dag! Vi gillar dock att dela och bakar en kaka som flera kan äta av och då kan man dessutom ta så stor eller liten bit man vill 🙂

Den här veckan måste ni prova morotssåsen, tom de skeptiske sonen gillade den och det vill inte säga lite. Kycklingen med tomatsås är också jättegod och lättlagad och vem tycker inte om räkor, vitlök och en god dipp? Moussakan ser kanske inte så fin ut på bild, men är en av mina favoriträtter!

Hoppas ni får en fantastiskt vecka!

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

8 svar på ”Matsedel v 40 – Kanelbullens Dag

 1. Du har så rätt i det du skriver. Man borde ha hunnit med mer. Min man jobbade hemifrån, och försökte få honom att gå till och från ”jobbet” men näää. Ett bra tips inte bara för motionens skull utan även för att bli tydlig med jobb och fritid.

 2. Ja, jag är den som motionerade mindre. Vattengympan ställdes in gång på gång och man blevhekt apatisk. Samtidigt när man kom ut i motionsslingan så var det nästan tränsel på folk och en undersökning sa att det ökade cirka 70 %
  Jag blev istället mer i soffan än innan…Galet!!
  Jag hade önskat jag gjorde tvärtom!!
  Kram Kajsa

 3. jo jnder pandemin blev att man åt mera definitivg. men samtidigt lärt sej att inte göra det:) en lärdom är aldrig försent

 4. Blev svårt för många när tillvaron ändrades och man var mer hemma. Själv tränade jag betydligt mer under pandemin och det är jag ledigt glad över.

 5. Hittade ett gäng att träna utomhus med under pandemin så det var bra, men just nu är istället träningen obefintlig… Tur att jag har hund så att jag iaf kommer ut och går varje dag!
  Gillade er strategi att gå till och från ”jobbet” när ni jobbade hemma, har berättat om det för många 🙂

 6. Jag rör på mig mycket i vardagen, till och från jobbet, till och från att hämta och lämna. Så jag har mycket sådant gratis, men märker ändå att jag behöver mer för att det ska ge det resultatet man behöver, man det jag redan har är jättebra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *