Matsedel v 42

Matsedel v 42

Tyckte det var söndag nyss! Dagarna och veckorna går så otroligt snabbt. Det passar mej perfekt! Jag vill gärna ha ett nytt år och vår igen. Jag är rätt trött på 2021 nu, även om året tagit sej lite de senaste veckorna.

Senaste dagarna har jag haft lite mer tid så jag har hunnit ikapp en del och börjar tycka att min att-göra-lista ser hyfsad ut. För Martin var läget också hyfsat stabilt, så vi drog faktiskt iväg med husbilen i torsdags. Tyvärr fick vi motorhaveri och tog tåget hem igår medan Peppe bogserades till en verkstad i Jönköping. Suck!

Så vi hann inte ens laga mat i bilen som planerat. Vi skulle testa och filma smart husbilsmat, som vi gjort några gånger under sommaren – men det hanns inte med 🙁

Ni som hänger med på instagram @marlenerinda brukar få en liten tjuvkik på experimenten som kommer ut ur vårt kök. Jag skriver recepten så fort jag kan och sedan kommer de på Du i Fokus vart efter. Å så småningom hamnar de i en veckomatsedel.

Just den här veckan är det inga jättenya recept som finns med, men vitkålsfräset och kycklingen har inte varit med i någon veckomeny förut.

Här är veckans matsedel:

(färger och siffror är för Viktväktare)

Måndag: Vitkålsfräs (Grön 24, Blå 24, Lila 24 för hela grytan)

Tisdag: Tonfiskpasta (Grön 3, Blå 2, Lila 2 plus pasta)

Onsdag: Kassler & ananas i ugn (Grön 5 , Blå 5, Lila 5  plus ris)

Torsdag: Kyckling med mangocurrysås (Grön 4, Blå 2 Lila 2, plus ris)

Fredag: Purjo- och lövbiffsgryta (Grön 4, Blå 4, Lila 4 plus ris)

Lördag: Domoda – jordnötsgryta (Grön 8, Blå 8, Lila 8 plus ris)

Söndag: Knäckepizza blanco och pizzasallad (Grön 23 , Blå 23, Lila 23 plus sallad)

Den här veckan passar kasslern, kycklingen och grytorna som matlådan dagen efter, eller som matlåda i frysen, så passa på att göra lite extra. Vi är bara två personer i hushållet, vi lagar alltid till minst fyra så har vi till matlådor. Då behöver man inte stå och klia sej i skallen en kvart före lunch, det är bara att ta fram en låda och tina upp.

HÄR finns bra matlådemat om ni vill ha tips 🙂

Domodan är magiskt god, en av mina favoriträtter och tar mej ”hem” till Gambia… så den måste ni testa! Vi gör den på kyckling, men ska testa med räkor någon gång.

Hoppas ni får en fin vecka. Jag ska göra mitt bästa för att göra den så bra som möjligt.

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *