Det bidde motorhaveri och bärgning

Det bidde motorhaveri och bärgning

Vi var så glada, Peppe var frisk igen! Vi packade och drog iväg, allt var frid och fröjd. En bit… sen började motorlampan lysa igen. Å efter ytterligare en bit började motorn sacka igen… felet var tillbaka. Så det bidde bärgning och nu står vi här.

Vi hämtade Peppe från verkstan förra fredagen och bestämde oss för att besöka Elmia nu när han var hel igen. Så igår rullade vi iväg, rätt lyckliga faktiskt. Och allt gick ju bra för början, det var inte ens kö i Södertälje. Men bara en enda korsning från slutmålet la motorn av helt. Så där står vi och ser nästan parkeringen där vi ska stå, men kan inte komma dit.

När vi krockade med älgen 2015 lärde vi oss nyttan med försäkringar. Så Peppe är försäkrad upp till solcellerna med flera tilläggsförsäkringar som vi nu kan använda. Så vi ringde Assistansbolaget till att börja med som skickade världens trevligaste bärgare, som även var bilmekaniker, polis och fd brandman och dessutom såg ut som Kenny Bräck 🙂

Han kollade motorn och insåg ganska snabbt att felet var för omfattande för att fixa på plats. Vi pratade om alternativen och kom fram till att även om Peppe skulle dras till en verkstad som skulle ingen hinna titta på honom innan helgen. Så vi kunde lika gärna göra det vi kom för och sedan köras till verkstad. Så Kenny, eller Fredrik, som han egentligen heter, drog oss upp till parkeringen. Det var bästa alternativet.

Parkeringen var stängd!!! Man skulle tydligen ha checkat in före 18, vilket inte framgick någonstans. Det stod många frustrerade ekipage utanför som blivit stoppade. Men vi kunde ju inte stå och vänta utanför, hade vi blivit släppta där hade vi ju inte kunnat flytta oss. Man puttar ju inte 3,5 ton för hand lixom… Så efter lite snack med securitas fick vi faktiskt komma in ändå och nu står vi där vi står kan man väl säga.

Vi har varit med om rätt mycket i vårt liv och även om vi blev ledsna så började vi snart fokusera på det som ändå är positivt. Vi har inte krockat, vi är oskadda – det är ju viktigast. Ja, Peppe är sönder, men det är ”bara” materiellt och går att fixa. Vi kommer inte att bli ruinerade, försäkringarna tar hand om kostnaden. OCH! Det viktigaste av allt – vi gör detta tillsammans. Jag har världens bästa Martin brevid mej hela tiden.

Faktum kvarstår ändå. Peppe är trasig igen, efter att ha stått på verkstan hela förra veckan. Verkstan har förmodligen bara lagat det trasiga, inte fixat varför det gick sönder. Så något är ju generaltok i motorn eftersom den inte får bränsle och därmed tappar kraft. Nu får en verkstad här i Jönköping leta rätt på detta och kanske lyckas bättre. Hoppas verkligen det!

Lite kul var det ändå. Vi är nog de enda som fått eskort in på Elmias parkering med blinkande ljus och allt. Det var några som sett oss och kommenterade detta på vår instagram och vi kommer förmodligen bli dagens snackis. Vi skulle ju sända live inifrån mässan i eftermiddag, men har missat en inställning på YouTube, så nu vet vi inte om det går. Man får helt enkelt gå in och kika på instagram eller YT och ha koll. En live blir det, men kanske inte idag.

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

7 svar på ”Det bidde motorhaveri och bärgning

  1. Men fy sjutton vad mycket krångel det varit med Peppe. Jag hade blivit galen och hävt köpet. För ska man ut och åka vill man ju kunna känna sig säker att inget händer. Hoppas det löser sig snabbt och Peppe blir fit for fight snabbt

  2. Men åh nej, vilken otur ni har – men som ni så klokt tänker så var ni ju nästan framme och kunde lika gärna vara på mässan. hoppas ni ändå kan njuta och ta till er det som intresserar er. Hoppas att ni Kan liva vid något tillfälle i alla fall.

  3. Så trist när man ser fram emot att åka och det inte blir som man tänkt sig. Skönt att ni åndå kom så långt och kom fram till parkeringen. Ha en fin helg.

  4. haha roligt stt ni har ett smeknamn. visste inte att södertälje hade elmia där oxå. läskigt o krocka med en älg. man lär sej alltid genom livet.

  5. Men vilket jäkla äventyr! Det där kan ju inte den där verkstan vara helt nöjda med… Hoppas ni får rätsida på detta nu, ni har ju inte alls haft Peppe läng! Btw, så gillar jag att ni verkar ha en så positiv inställning trots allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *