Matsedel v 46

Matsedel v 46

Det är redan mitten av november! Vi flyger och far och hinner knappt reflektera över vilken dag det är. Vi har precis kommit hem efter några dagar i Spanien och på onsdag åker vi till Tallinn. Varm och kallt…

Eftersom jag inte tycker om november så är det alldeles perfekt att ha en massa resor inbokade då. Nu är det tyvärr inga semesterresor, men ändå! Jag har iaf fått lite sol och värme och det är alltid roligt med nya miljöer. Men tiden går väldigt fort, på lördag äter vi årets första julbord. Hur galet är inte det!

Det är alltså inte långt kvar innan advent står för dörren och glöggmyset är ett faktum. HÄR finns tips på gott till advent som även passar för Viktväktare. För det är klart att man kan mingla och mysa med både glögg och tilltugg även som Viktväktare! Varför inte lixom?

Det är alltså nu den börjar, årets stora mathögtid. Under advent och jul kan det vara svårt att ha koll på PP/kalorier. Men vet ni? Det är inte vad vi äter den här tiden som har betydelse, utan hur vi lever resten av året. Det är vardagen som är viktigast. Har vi en hälsosam vardag, så är det helt ok att släppa kontrollen lite då och då. Så länge man har ett slutdatum på förfallet.

Det kommer förmodligen bli plus på vågen efter jul, men det fixar man när helgerna är över. Visst kan man hålla sej på banan över jul också, det är förstås helt ok att göra valet att hålla sej strikt inom sina PP/kalorier då också – men det är inte enkelt! Och man är inte en sämre människa om man inte klarar det.

Jag brukar säga att en liten promenad kan göra underverk. Så ut och gå med er 🙂

Än är det några veckor kvar till advent dock, här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för viktväktare)

Måndag: Hallonplättar (2-7 PP för hela satsen)

Tisdag: Fisk med kräfttzatziki (4-14 PP för all fisk och sås, plus potatis)

Onsdag: Kyckling Alfredo (30-34 PP för all kyckling och sås, plus pasta)

Torsdag: Kassler i ugn med broccoli (22 för hela gratängen, plus ris)

Fredag: Blomkålspizza (14-19 PP för hela pizzan)

Lördag: Grillad kyckling och Potatiskaka (5-19 PP för hela formen)

Söndag: Gulaschsoppa (både Crockpot och gryta) (6-20 PP för hela soppan)

En vecka med hyfsat PP/kalorisnåla rätter. Så kan ni ge vikten en liten skjuts nu innan allt kör igång i advent. OM ni vill alltså. Den här veckan gör vi dubbel sats av kasslern, så blir det många smaskiga matlådor.

Potatiskakan är väldigt omtyckt bland både oss och er där ute och godare än vilken potatisgratäng som helst. Den funkar både till vardag och fest, jag vet att många har den till oxfilén på nyår 🙂

Ha en fin vecka everyhopa – snart är 2021 slut!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Ett svar på ”Matsedel v 46

  1. Bor alltid på Arlanda och på hotell Clarion. Perfekt. Då har en säkerhetskontrollen inom 150 meter. Och frukosten här och rummen är ju toppen. Och en är på plats på Arlanda . Inge transporter för att ta sig från hotellet till gaten. Rekommenderas..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *