Matsedel v 46

Matsedel v 46

Det är redan mitten av november och nu börjar julborden för oss. Senaste månaden har vi varit väldigt noga med promenader, mat och vila – för att gå ner något kilo. För nu kommer det bli mycket mat under ett par veckor och vågen kommer att visa plus.

Eftersom jag inte tycker om november så är det alldeles perfekt att ha en massa resor inbokade då. Nu är det tyvärr inga semesterresor till solen, men ändå! Det är alltid roligt med nya miljöer och nya människor och tiden går snabbt när man har kul. En fördel när man vill ha vår så fort det går 🙂

På fredag äter vi årets första julbord, det är alltså inte långt kvar innan advent står för dörren och glöggmyset är ett faktum. HÄR finns tips på gott till advent som även passar för Viktväktare. För det är klart att man kan mingla och mysa med både glögg och tilltugg även som Viktväktare! Varför inte lixom?

Det är alltså nu den börjar, årets stora mathögtid. Under advent och jul kan det vara svårt att ha koll på Points/kalorier. Men vet ni? Det är inte vad vi äter den här tiden som har betydelse, utan hur vi lever resten av året. Det är vardagen som är viktigast. Har vi en hälsosam vardag, så är det helt ok att släppa kontrollen lite då och då. Så länge man har ett slutdatum på förfallet.

Det kommer förmodligen bli plus på vågen efter jul, men det fixar man när helgerna är över. Visst kan man hålla sej på banan över jul också, det är förstås helt ok att göra valet att hålla sej strikt inom sina P/kalorier då också – men det är inte enkelt! Och man är inte en sämre människa om man inte klarar det.

Jag brukar säga att en liten promenad kan göra underverk. Så ut och gå med er 🙂

Än är det några veckor kvar till advent dock, här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för viktväktare)

Måndag: Hallonplättar (2 P för allt)

Tisdag: Fisk med kräfttzatziki (1 P/port, plus potatis)

Onsdag: Kyckling Alfredo (6 P/Port, plus pasta)

Torsdag: Kassler i ugn med broccoli (22 P för hela gratängen, plus ris)

Fredag: Blomkålspizza (15 P för hela pizzan)

Lördag: Grillad kyckling och Potatiskaka (17 P för hela formen)

Söndag: Gulaschsoppa (både Crockpot och gryta) (fr 4 P/port)

En vecka med hyfsat Points/kalorisnåla rätter. Så kan ni ge vikten en liten skjuts nu innan allt kör igång i advent. OM ni vill alltså. Den här veckan gör vi dubbel sats av kasslern, så blir det många smaskiga matlådor.

Potatiskakan är väldigt omtyckt bland både oss och er där ute och godare än vilken potatisgratäng som helst. Den funkar både till vardag och fest, jag vet att många har den till oxfilén på nyår 🙂

Ha en fin vecka everyhopa – snart är 2023 slut!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *