Resemässa och vaccination

Resemässa och vaccination

Resemässor är alltid lika roliga. I torsdags var det dax för årets Travel News Market som går av stapeln i november varje år. Äntligen fick vi återigen frossa i spännande resmål och träffa människor med samma intresse.

Jag älskar att resa och har haft turen att vara gift med två män som också vill uppleva världen. Min första man jobbade inom flyget, innan barnen kom upptäckte vi världen ordentligt och när barnen kom fick de följa med. Även efter skilsmässan fortsatte jag att resa med barnen, men då ofta i sällskap av mina föräldrar.

Martin hade inte rest jättemycket innan han kom in i mitt liv, så de senaste 15 år har jag dragit runt honom i världen. Jag har nästan visat honom alla platser som jag tyckt extra mycket om och velat återse, men några finns kvar. Ett liv utan att resa kan jag inte tänka mej och man kan ju inte räkna med att en ny partner delar ens intresse, så jag är väldigt glad att han älskar att resa lika mycket som jag.

För oss innebär alla mässor jobb. Vi går aldrig på en mässa enbart för nöjes skull, det handlar alltid om att knyta kontakter och lära sej mer. Just Travel News Market är ett bra tillfälle att under en kort tid träffa flera olika länders representanter och turistråd. I år pratade vi lite extra med Gran Canaria, Seychellerna och Egypten samt några kryssningsbolag.

Det blev några timmar innan vi med trötta ben började ta oss hemåt. Efter att ha försökt få tid för vaccination och insett att trots att vi är i riskgrupp kommer vi att få vänta till mitten av december, kanske tom januari – så bestämde vi oss för att testa drop-in. Så på vägen hem hoppade vi av pendeltåget i Huddinge och gick den korta biten till Glömstapoolen. Regnet vräkte ner så det kändes ju sådär att stå i kö ute, men de hade fixat med partytält så det var ingen fara alls. Och det gick snabbt!

Vi tog nummerlapp och satte oss ner och väntade. När vi kom var det kanske 15-20 personer före oss och det gick snabbare än vi trodde. På cirka 30 minuter var vi dubbelvaccinerade och på väg tillbaka till tåget igen. Så skönt att ha det gjort, särskilt som vi kommer att träffa massor med folk närmaste veckorna.

Apropå resor. På lördag börjar vi årets julbordstest och i år är vi tillbaka till livet innan pandemin och ska testa alla Östersjöns julbord igen. Vi kommer alltså att åka med Eckerölinjen, Viking Line och TallinkSilja och testa alla deras julbord och sedan göra en stor jämförelse. Om någon vecka vet vi alltså vilket rederi som har bästa julbordet. Missa inte det!

Att ha resa som jobb är en förmån och kan ju låta väldigt lyxig. Att se nya platser och uppleva nya saker är absolut en förmån, men det är ett jobb – det får man inte glömma bort. När vi reser har vi en arbetsdag som är fullpackad, ofta från 8 på morgonen till 23 på kvällen. Då ska vi vara representativa och uppmärksamma, samtidigt som vi ska ta bilder, filma och snappa upp allt som sägs om platsen vi besöker. Oftast reser vi tillsammans med folk från andra länder som vi aldrig har träffat och som vi ska umgås tätt med under några dagar. När vi kommer hem har vi dessutom en massa jobb kvar att göra, då ska artiklar skrivas, bilder redigeras och filmer klippas ihop. Bilderna från våra resor må se glassiga ut, men är mycket mer jobb än man kan tro.

Jag älskar att se nya platser, uppleva nya kulturer, göra konstiga saker och äta mysko mat. Inte för mysko, men ni fattar. Att resa är ett sätt att leva och det är ju det vi planerar för. Ett liv helt och hållet på resande fot 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

4 svar på ”Resemässa och vaccination

  1. Jag älskar också att resa! Men vill nog gärna ha ett liiiite lugnare tempo än er 😀 Vill ha tid för att uppleva saker, gärna i härligt väder men också tid för avkoppling så att man inte kommer hem helt slut efter en resa.

    Här är det inte ett enda traditionellt julbord inbokat i år. Är inte heller sugen på julmat så vi får väl se hur det blir.

    Blir spännande att läsa om alla era framtida upptåg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *