Matsedel v 49 – advent

Matsedel v 49 – advent

December är här, första vintermånaden och därmed även årets sista månad. Advent står dessutom för dörren!

2020 gav oss pandemin möjlighet att ta hand om våra kroppar och den chansen tog vi verkligen. Vi var i bättre form än någonsin. 2021 började med sjukdom och all vår tid försvann med att ta hand om andra på olika sätt. 2022 fortsatte stressen iom att svärmor dog och en massa annan skit. 2023 är första året på väldigt länge, utan sjukdom, död och andra katastrofer.

Äntligen har vi fått tid till att ta hand om vår hälsa igen och kroppen börjar fatta att den inte är i ett akut stressat läge konstant. Stress är naturligt, men inte när den styr ens livet dygnet runt under en lång tid. Då blir den livsfarlig. Jag vill bara ha lugn och ro, så jag kan ta hand om hela mej.

Mitt enda mål är att kroppen gör det jag ber den om, mer än så begär jag inte. För att den ska göra det och jag ska må bäst möjligt krävs både en normal vikt och fysisk aktivitet. Det håller även min kroniska värk (fibromyalgi) på en hyfsad nivå. Det är också det som mina läkare kräver av mej för att jag ska hålla mej så frisk som möjligt och hålla den hotande cancern borta. Så jag kämpar!

Vi äter bra mat och jag sköter min träning. Men det behövs mer än så… återhämtning såsom sömn och vila är superviktigt – men det viktigaste av allt är nog ändå skratten. Vi behöver alla glädje och skratt i våra liv, det får oss faktiskt att koppla av och även hålla oss friska. Så skratta på!

Nu kör vi slutfasen av 2023 på bästa möjliga sätt, fyra veckor kvar. Nyår firas i solen 🙂

Här är veckans matsedel:

Måndag: Grillad kyckling med grönkålsallad och saffranscouscous (19 P för hela salladen)

Tisdag: Laxlasagne (44 P för hela)

Onsdag: Kyckling med jalapeñosås (4 P/Portion, plus pasta)

Torsdag: Cannelloni med spenat- och färskostfyllning (10 P/Portion)

Fredag: Tacopaj (53 P för hela pajen)

Lördag: Lasagne (19 P för hela)

Söndag: Kycklingrullader med färskostfyllning (6 P/Portion, plus ris)

Adventsbonus: Krämig yoghurtglass med saffran (0 P för hela satsen)

Detta är en himla god vecka i mina ögon. Dessutom går det att förbereda för stressiga dagar genom att fixa matlådor av det mesta. Bägge kycklingrätterna, cannellonin, pajen och lasagnerna är kanon att ha lite extra av i frysen.

Vi fördelar i matlådor direkt och sätter frystejp med innehåll och antalet Points. Så är det bara att ta fram vid behov. Jag äter en matlåda till lunch, nästan varje dag. Världen smartaste lösning!

HÄR finns tips till glöggkvällen och HÄR finns tips för julbordet.

Ha en fin advent och var snälla mot er själva och varandra 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *