Matsedel v 5 – med födelsedagsbonus!

Matsedel v 5 – med födelsedagsbonus!

Vårt födelsedagsrace är igång. Yngste sonen fyller idag och min mamma fyllde år igår, bägge firades i helgen. Martin fyllde år på semestern, men firar tillsammans med mej och hunden på lördag. Att samla födelsedagarna kan vara både bra och dåligt, jag ser det mest som positivt. Det är mycket gott vid ett tillfälle, sen är man lixom av med det 🙂

Vi försöker att styra upp även våra födelsedagar, man behöver ju inte köra extra allt bara för att. Det blir nog taco på quornfärs/kycklingfärs med mycket grönsaker. Den som vill äter med bröd, den som vill tar det i ett salladsblad eller direkt på tallriken. Vi gillar quornfärsen, men eftersom inte riktigt alla gör det så har vi även kycklingfärs. Taco är bra mat eftersom alla kan göra sin variant och det spelar ingen roll om man är vegetarian, allergisk eller vill gå ner i vikt – det funkar för alla! Smart mat helt enkelt. Har ni inte testat vår tacokrydda, så måste ni göra det!

Tårta hoppar vi över. Mamma kör med fruktsallad och vi gör en smalare variant av kladdkaka. Det funkar det med!

Här är veckans matsedel:

Måndag: Shakshuka 2 SP Flex

Tisdag: Torsk med tomattäcke 7 SP Flex

Onsdag: Kyckling provencale 3 SP Flex plus pasta

Torsdag: Kasslergryta med aubergine 3 SP Flex plus ris

Fredag: Tortillapaj med räkor 4 SP Flex

Lördag: Taco med hemmagjord tacokrydda 0 SP

Söndag: Lasagne 6 SP Flex

Födelsedagsbonus: Kladdkaka! 18 SP Flex för hela kakan

Nu är det bara ett år kvar tills jag fyller 50. Mitt mål är att vara helt i form när jag är 65. Men att vara friskare när man är 50 än när man var 30 är ju inte heller fy skam. Jag har aldrig varit i så här bra form!

Ha en riktigt fin vecka!

2 svar på ”Matsedel v 5 – med födelsedagsbonus!

 1. Hej!
  Här kommer tankar från en som fyllde 50 förra året 🙂 Man tänker så ofta på att man ska banta och allt möjligt, att man ska äta rätt osv.
  Jag och min dotter har gjort en ätbok eller vad man kan kalla det. Inga krångligheter alls utan utgår från vad vi tycker om och tror att vi klarar.
  Nu har jag operarat gallan så det känns helt möjligt att köra nånslags plan.
  Tack för lite inspiration!

  1. Tror du missförstår mej lite. Jag har aldrig talat om att banta, det har jag aldrig gjort och kommer aldrig att göra. För mej är att ”vara i form” detsamma som att vara så frisk och hälsosam som möjligt. För att orka mer. Jag är redan normalviktig och hyfsat vältränad, nu vill jag ha muskler som syns. För att se hur långt jag kan komma, inget annat 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *