Matsedel v 51

Matsedel v 51

Har ni någon julkänsla än? Det har faktiskt jag, trots att det varken finns snö eller har blivit någon julmat än. Med bara en vecka kvar till jul känns det ändå helt ok faktiskt.

Jag var tidigare en riktig julnörd, men numera känns det lite som nästan vilken dag som helst. Vi har inte längre några julklappar, firar bara några timmar på eftermiddagen och sen är allt som vanligt igen. Fast i år har vi faktiskt julpyntat rejält, nu när vi ändå är hemma. Ni som hänger med på instagram @marlenerinda vet att jag är lite av en julgranspetimäter 🙂

Nu är allt är som det är, så blir inte matsedlarna särskilt avancerade. Det är mest vanlig mat som vi bjuder på, gärna sånt som går att ha i matlådan. För nu planerar vi för livet efter nyår! När vi går mot ljusare tider och hellre vill vara ute, än stå i köket och fixa mat.

Här är veckans meny:

Måndag: One-pot-pasta (Grön 64, Blå 54, Lila 54 för hela grytan)

Tisdag: Pasta med tonfisksås (Grön 8, Blå 5, Lila 5 för hela grytan, plus pasta)

Onsdag: Kyckling med apelsin- och rosmarinsås (Grön 5, Blå 5, Lila 5 plus pasta/ris)

Torsdag: Gratinerade kassler (Grön 3, Blå 3, Lila 3 plus ris)

Fredag: Gratinerade saffransräkor (Grön 6, Blå 3, Lila 2 plus ris)

Lördag: Julmuststek (Grön 27, Blå 27, Lila 27  för hela steken)

Söndag: Kinagryta med bambuskott (Grön 10, Blå 5, Lila 5 för hela grytan plus ris)

Adventsbonus: Yoghurtmousse med pepparkakssmul (Grön 2, Blå 0, Lila 0 för all mousse)

Både jul och nyår står för dörren, det blir lite annorlunda i år – men kan ju bli bra ändå. Det är nu man har chans att ändra sina traditioner, ta bort det man inte gillar och lägga till något nytt 🙂

Vi gjorde det för flera år sedan och jag måste säga att numera är verkligen julhelgen till för avkoppling och mys. Som det ska vara. Vårt julbord består av skinka, ugnsomelett, köttbullar och någon sill – thats it! Här finns förslag om ni behöver till vad man mer kan ställa på julbordet mm.

Nu kör vi sluttampen på 2020 och ser fram emot ett nytt och fräscht år. Det kan ju bara bli bättre!

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

26 tankar på “Matsedel v 51

  1. Ska verkligen testa den där julmust-steken, verkar gott. Här äter vi gås till jul eftersom vi inte kunnat enas om vi ska ha svensk eller norsk julmat. När det inte är pandemitider äter vi norskt till nyår och svenskt någon dag innan jul…

  2. Ja det har jag men sen knarkar jag ju julen. Haha
    Vi går all-in på julen, ännu mer i år faktiskt. Har nog aldrig haft en rödare jul än jag har i år.
    Vi införde en ny tradition i år och körde fullt julbord till första advent.

    1. Tack! Jag brukar säga att det inte blir bättre för att man väntar och att du borde köra igång direkt, men ska du få mannen med på tåget kanske det behövs lite mer bearbetning 🙂

  3. Å så mycket gott! Blev nyfiken på julmuststeken och har tänkt flera gånger att jag vill testa one-pot-pasta.
    Har en härlig julkänsla, har pyntat lagom mycket hemma, kollar på julkalender med barnen varje dag och idag har de pyntats pepparkakshus och jag har bakat två sorters saffransbullar.

    Har inte ätit något julbord i år, och det blir inget heller, förutom lite mat här hemma på julafton. Men det blir nog bra det också!

  4. Julkänslan kommer och går tycker jag, jag får pirrig känsla å jag tänker på julafton så det är väl en julkänsla som är där.

    Så gott det såg ut allting =D

  5. Det är praktiskt att planera matlista, brukar göra det jag med och vi har också ett litet julbord, mest för att vi inte gillar det mesta men det är praktiskt också att bara laga favoriterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *