Noll koll!

Noll koll!

Innan pandemin träffade man folk varje dag och fixade därför till sej varje dag. Både jag och Martin har jobbat hemma sedan i mars och knappt träffat någon förutom föräldrar och barn. Då känns större ansträngningar rätt onödigt.

Senaste halvåret har jag fixat till mej två gånger, på fotograferingen jag hade för Må Bra och vår bröllopsdag. Så när vi skulle klä upp oss igår, för att fira svärmors födelsedag, var jag helt förvirrad. Jag bytte om och ställde mej framför spegeln för att sätta på mej ansiktet. Å där stod jag. Vart börjar man? Vilka produkter brukar jag använda? I vilken ordning? Så sjukt!

Jag fixade ögonbrynen och la mascara och kom på att man ju ska ha ögonskugga före mascara… Borde man kanske haft någon foundation eller räcker dagkrämen jag hade på morgonen… färg på läpparna… vad har jag att välja på? Så totally lost 🙂

Men jag fick väl ihop det hyfsat till slut och var precis på väg ut genom dörren när jag kom på att man faktiskt måste ha örhängen också. Var har jag lagt dem då? Rota rota rota, där! Klart!

Tänk hur snabbt rutiner glöms bort. Det där man gör varje dag vanligtvis och när det blir ett längre uppehåll blir man helt förvirrad. Men det borde ju också innebära att man kan skapa sej nya rutiner lika snabbt och då får man ju lite hopp om framtiden. Det är bara att hoppas att de nya rutiner som vi startade med i mars, de två dagliga promenaderna, ska hålla i sej även när det mesta blir som vanligt igen.

Har du kanske glömt vägen till jobbet eller inloggningen till kontoret? Eller har du också passat på att skapa en ny rutin under pandemin?

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

20 svar på ”Noll koll!

 1. Ha ha, lite som att glömma lösenordet till jobbdatorn när man haft semester 😀 Det har hänt mig på riktigt en gång för några år sedan. Kunde verkligen inte komma in.. fick vända mig till supporten..

  1. Maken skulle in på jobbet i fredags, för första gången på väldigt länge – då hade kodbrickan slutat funka 🙂

 2. Jag sminkjar mig faktiskt varje dag, men det är mer för mig själv, jag känner mig finare då och blir liksom lite uppiggat =D, men ändå som du då som inte gjort det måste ju känt dig extra fin då =D

 3. Jag har sminkat mig ett fåtal gånger sen jag gick hem (sjukskriven pga foglossning) och jag känner att jag tappat alla rutiner jag hade innan 😅 pandemin gör det inte bättre och ibland blir jag lite skrämd när jag ser mig i spegeln!

 4. Jag sminkar mig faktiskt oftare när jag är ledig än när jag ska jobba. Mest för att det för mig är en hobby att sitta att sitta och leka med alla färger och testa nya produkter när jag har gott om tid. För mig har det inte blivit några nya rutiner, men det är nog mycket för att det allra mesta är ungefär som vanligt för mig. Jag kan inte jobba hemifrån, utan åker till jobbet som vanligt.

 5. Man förfaller totalt i dessa tider. Nästa år ska ett av målen vara att jag ska fixa till mig lite oftare. Man mår ju bättre om man ser bättre ut. Undrar hur lång tid det tar innan vi kan återgå till allt det normala? Tänker på att våga kramas osv.

  1. Jag har fokuserat på hälsan och då har det iofs ingått att låta hud och naglar vila. Rent hälsomässigt mår jag bättre än någonsin faktiskt 🙂

 6. Jag har i stort sätt samma rutiner som när jag jobbar fast att jag varit hemma och föräldraledig i ett år nu, tycker att man mår bättre i sig själv om man fixar ordning sig fast att man inte ska iväg som vanligt. dock bara vardagssmikning och vardagskläder. Men alla är olika så man väljer själv vad man tycker är bäst

 7. Sorry för sen kommentar –

  Ja pandemin blir ju inte lika ofta som man fixar sej inför evengemang o liknade . Det är tråkigt att man inte kan göra lika mkt längre alls

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *