Matsedel v 8

Matsedel v 8

Sista hela veckan i februari. Det är sol, regn och snö om vartannat, men det är iaf plusgrader nästan hela tiden och fåglarna sjunger som galna. Så våren är nog på g, promenaderna börjar bli riktigt härliga!

Förra året var det fin och torrt i Stockholm vid den här tiden. Jag satt tom ute och solade i början på mars. Sen kom det typ en meter snö på en dag och luften gick ur mej totalt. Då gav vi upp och tog vi en sistaminuten till Cypern. Helt rätt beslut. Vi får väl se hur det blir i år…

I väntan på våren kör vi på som vanligt här hemma, vi går och går och går. Hälsotänket fortsätter, vi kom ju så långt under pandemin och jag mådde så bra i kroppen. Tanken är att komma tillbaka till den känslan.

Som jag brukar säga så har begreppet hälsa rätt många delar, en är fysisk aktivitet, en annan är sömn och ytterligare en är, enligt mej, glädje. Vi behöver skratta! Gör ni det?

Kosten är dock den viktigaste delen, detta äter vi nästa vecka:

(siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Vodkapasta (5 P/port, plus ev pasta)

Tisdag: Superenkel fisksoppa med räkor och dill (2 p/port)

Onsdag: Allt-i-ett-ugnsomelett (19 P för hela)

Torsdag: Kyckling med tomatsås (3 P/port, plus pasta)

Fredag: Tacogryta (5 P/port, plus ris)

Lördag: Pasta med kräftor, tomater och sugersnaps (4 P/port, plus pasta)

Söndag: Kycklingrullader med färskostfyllning (6 P/port, plus ris)

Det mesta den här veckan är lättlagat och allt utom kräftorna passar i matlådan. Ni måste testa kycklingen med tomatsås, fisksoppan, tacogrytan och rulladerna – sååå gott! Här ska vi fylla frysen, så vi har till lunch på dagarna. Matlådor underlättar massor!

Ha en fantastisk vecka!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Ett svar på ”Matsedel v 8

  1. Tycker allt låter riktigt gott utom vodkapastan och kräftorna. Tack för förslag på maträtter. Det är smart att laga matlådor och ha i frysen så man slipper tänka på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *