Min ”lilla” Farmor

Min ”lilla” Farmor

Jag har alltid tyckt att min Farmor är mjuk, tjock och stor. Visst har hon krympt med åldern, men idag upptäckte jag att hon faktiskt har blivit liten. Hennes kläder hänger på kroppen och är alldeles för stora. Så min pappa och jag bestämde att vi ska fixa lite nya kläder åt henne. Han tittade i nacken på hennes blus och såg att det var storlek 46! Hon hävdade bestämt att det är hennes storlek och vi sa emot.

För att överbevisa henne hämtade jag en av mina skjortor och tog på henne utanpå den blus hon hade på sej och den passade perfekt! Jag visade henne att det var 38/40 och hon försökte med att den nog var uttänjd, väl tvättad osv. Men till slut insåg hon att hon faktiskt inte alls är varken tjock eller rund, hon har medium och inget annat.

Jag släpade fram alla mina postorderkataloger och lät henne titta. Jag måste ju veta på ett ungefär vad hon gillar så att jag kan kolla på egen hand. Först var hon tveksam, men sen tittade hon och visade vad hon tyckte var fint. Blått ska det vara och krage på blusar och skjortor. Byxorna ska vara mjuka med lös resår i midjan, gärna sandfärgat eller svart. Å en kofta behöver hon, den ska vara tjock, ha knäppning fram och fickor. Så nu vet jag exakt… eller hur?

Jag tänkte kolla runt lite på second hand och Tradera och har redan hittat några grejer att hålla ögonen på. I centrum hittade jag en tuff skjorta, i blått förstås… som hon ska få prova imorrn när vi åker dit. Ska bli skoj att se henne i lite nytt, med lite färg. Det hon har nu är enfärgat, lite fläckigt och det saknas knappar eller är slitet. Just nu är hon pigg och villig att förnya sej lite, så det är bäst att passa på  🙂

Imorrn ska vi passa på att ”göda” henne lite också, för hon får inte bli mindre. Hon är fin nu!
.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *