Min tid som blodgivare är över…

Min tid som blodgivare är över…

Min tid som blodgivare är över. Jag vet inte hur många år eller gånger jag lämnat, men jag vet att mitt blod kommit till nytta. Men med mina senast konstaterade brister är det kört, nu får andra ta över.

Jag gick länge och funderade på att bli blodgivare, men kom aldrig till skott innan barnen föddes. Till slut gick jag iaf iväg till blodbussen och gjorde alla tester, då fick jag veta att mitt HB var alldeles för lågt så just då kunde jag inte bli godkänd. Med ett HB på 85 gick jag snopen hem och funderade…

Under mina graviditeter har jag fått extra järn och bla druckit blutsaft för att vi alla skulle må bättre, så problemet hade ju varit ett tag och borde tas tag i. När jag fick min äldste son var mitt blodvärde katastrofalt, efter förlossningen låg det på 43 – vid 38 är man typ död…

Jag googlade och fick fram att det mest effektiva skulle vara Spirulina (alger), så det köptes hem. Det smakade vansinnigt äckligt och hur jag än försökte blanda ner det i olika juicer eller yoghurt så slog smaken igenom. Men jag tog det ändå och kände mej faktiskt en hel del piggare och blodvärdet ökade stadigt vart efter.

När burken var slut knallade jag iväg till blodbussen igen. Å nu var värdet uppe i  126 och jag blev godkänd! Sedan dess har jag faktiskt hållit mej runt 130 under alla år, trots att kuren med Spirulina inte tagits något mer. Tydligen räckte det med att boosta lite för att sätta igång systemet.

Jag har lämnat blod för att jag kan och får och för att det är viktigt, jag har räddat liv! Nu tycker jag att du också ska göra det, eftersom det fattas en hel del blod. Å inte vill du väl att det ska fattas när du eller någon du har kär behöver det? Så om du är mellan 18-65 år, väger mer än 50 kg, känner dej frisk och har ett HB på minst 125 (män 135) så borde du faktiskt gå och kolla om du passar som blodgivare. Mer info finns HÄR.

Du räddar liv och får en liten present som tack. Min tid som blodgivare är över men behovet av blod är fortfarande stort. Så spring iväg och gör en insats om du kan. Du behövs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *