Mögel!

Mögel!

När man har hus finns det alltid något att fixa. Årets stora projekt är att renovera förrådet, där är mögel i ena väggen och vi tror att golvet har rasat.

Våra hus byggdes 1965. Det slogs upp 38 likadana små lådor på rätt kort tid och resultatet blev inte en enda rät vinkel typ. Vi har bytt tak, fönster och garageport. Byggt om nästan allt inne och målat om ute. Men förrådet och garaget (som sitter ihop) har vi inte gjort särskilt mycket åt, iaf inte invändigt. Nu är det dax.

Vi har haft högskåp längst väggarna och dessa har lutat mer och mer inåt. Jag har lagt tjockare och tjockare brädbitar under fötterna på skåpen, men de har ändå lutat lite mer för var dag som gått. Grannen trampade igenom sitt golv, så man kan ju ana att vårt också är slut. Första ägaren av vårt hus har dock limmat en sån där linoleummatta på golvet och därför ser man inte om något är trasigt, men vi tror att det är mattan som håller ihop allt. Typ.

Den där första ägare har av någon konstig anledning även kaklat halva förrådet och när en kakelplatta trillade ner för ett tag sedan, upptäckte vi svarta prickar under. Vi petade bort lite mer kakel och där var väldigt mycket svarta prickar. Då blev läget lite mer akut. Så förra helgen tömde vi förrådet och började riva insidan. Det låter mycket lättare än det är. Vi har god lust att strypa den där första ägaren, men han är redan död… Han har nämligen använt spikar tjockare än totempålar, och de sitter med kanske tio centimeters mellanrum. I hela jäkla förrådet! Jag gör så gott jag kan med hammare och kofot och det jag inte klarar fixar Martin – men allt sitter stenhårt!

Så har vi de där svarta små prickarna som inte gör saken bättre. Vart efter vi stökar till rörs möglet upp och det känns både i ögon och luftvägar. Vi rev så mycket i kunde en dag och sedan har det fått stå och vädra ett par dagar. Nu ska vi försöka riva resten av ”mögelväggen”, köra iväg skräpet och sedan vädra ur ett bra tag. Sen ska även golvet rivas, så vi ser vad som hänt. Men den där mattan är limmad med ett tjockt lager av nåt slags superlim, så vi måste nog såga upp golvet.

Just nu känns det som ett enda stor kaos. Jag vill bara skynda på med rivningen, så att vi vet utgångsläget och kan börja bygga. Idag beställde jag iaf ett nytt fönster, så även detta blir friskt och fräscht. Innan vi ens rivit klart har det runnit iväg pengar.

Bild lånad från Elfa

Detta är alltså årets stora projekt. När friska väggar och golv är på plats igen ska vi montera ett helt nytt hyllsystem. Nu ska det bli ordning där inne, men funktionella hyllor. Det ska bli en blandning av förråd och Walk in Closet, där resväskor och andra braåhagrejer ska förvaras, men även vinterkläder och skor. Så nu ska vi rita och planera, sånt är kul!

Som sagt; just nu är det jobbigt – men det kommer att bli sååå bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *