Vart går första resan?

Vart går första resan?

Jag klättrar inte på väggarna än, konstigt nog… men nog finns det funderingarna på kommande resor. När vi är ute och går, vilket vi ju gör väldigt mycket just nu, pratar vi om var vi ska åka efter att den här skiten är över.

Vi hann ju precis åka på min 50-årsresa innan corona bröt ut ordentligt och hela världen stannade av. Jag är såååå tacksam för det! Martin fyller 50 2023, självklart funderar vi på hans resa. Å det är med den i bakhuvudet som vi tänker att de närmaste årens resor får hålla sej lite på mattan, inte så dyra alltså. Å det är väl risk för att resorna kommer att bli dyrare efter det här. Vad tror ni?

Så den första resan kommer nog bara att gå mot solen! Landet är inte så viktigt, bara där är sol och rejält varmt. Kanske Egypten? Där är billigt, hyfsat nära, sol, varmt, god mat och vi gillar det. Det kan vara dit som vi åker i Januari 2021.

Nästa längre och dyrare resa kan tänkas bli Florida och en kryssning. Någon vecka med bil runt i Florida, leka med kameran i de olika nationalparker som finns och sedan kliva på en båt och åka runt ett par veckor i Karibien. Helt ok om ni frågar mej. Vi gillar kryssningar och har mycket kvar att se av Karibien. Kanske hans 50-årsresa?

Kryssningen skulle isf ta oss till Mexico, Aruba, Jamaica och lite andra kureduttöar. En kryssning är ju en buffe av platser, man får ett litet smakprov och kan åka tillbaka om man vill ha mer. Dessutom har man hotellet med sej och behöver bara packa upp och ner en gång. Perfekt om ni frågar mej! Så en kryssning kommer det att bli inom några år, vi får väl se när…

Men det skulle kunna bli så att absolut första resan går till Gambia. Det kan också bli så att jag lämnar Martin hemma och drar iväg själv bara en vecka. Jag är väldigt orolig för familjen och vännerna i vår by och vill nog åka dit och kolla läget så fort det går. Skulle någon vilja hänga på så är det helt ok för mej! Någon av er kanske vill se MITT Gambia?

Det finns så många tankar just nu. Det enda vi vet är att sommaren och resten av 2020 tillbringas hemma i Sverige, antingen i Tumba eller på olika utflykter i Sverige. Vi har ju även en gammal hund att ta hänsyn till, så detta hade vi planerat för redan innan corona drabbade världen. Sen tror jag inte att allt kommer att bli som vanligt igen bara för att corona är ute ur bilden. Jag tror på förändring av olika slag i vårt resande. Kanske fler länder med visum? Eller turistbegränsningar?

Vad tror du kommer att hända med vårt resande framöver? Vart går din första resa?

4 svar på ”Vart går första resan?

  1. Denna sommaren får det bli semester på hemmaplan, men jag längtar till att kunna åka till Asien och resa runt igen. Men vi får väl drömma oss dit ett tag till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *