Mycket gjort

Mycket gjort

Igår fick Senior massor gjort. Han läste klart en bok på engelska, den första nånsin. Förrut har han fått lyssna på engelskaböcker, men den här gången ville läraren att han skulle läsa oavsett hur lång tid det tog. Boken var på 153 sidor och ganska lättläst, han skrev ner minnesanteckningar efter varje kapitel. Igår var han alltså färdig.
 
Idag ska han se filmen som bygger på samma bok och jämföra bok/film. Han ska skriva ner de skillnader han upptäcker och muntligt redogöra för dem i en liten samtalsgrupp nästa vecka.
 
Det är lite skillnad från när en annan läste engelska i skolan… det här är ju kul!
 
Han skrev ett referat och en analys om Anne Franks Dagbok. Den behövde han inte läsa, eftersom han gjorde det för flera år sedan. Nu skummade han bara boken och sen pratade vi om den. Så det gick ganska snabbt.
 
Han förberedde också ett recept till Hemkunskapen. Han ska snart tillbaka till kursgården i Gamleby och där bjuda på en komplett middag som han och två kompisar ska laga. Det blir hemlagade köttbullar med hemlagat potatismos och äppelkaka till efterrätt. Igår gjorde han ingrediensförteckning plus arbetsbeskrivning – så alla vet vad de ska göra i köket. Idag ska han göra samma middag hemma, så han vet vad han pyssla med  😉
 
Sen ska vi alltså fortsätta och förhoppningsvis göra klart engelskan och påbörja nästa steg. Min pappa tycker att jag är lite elak som pushar honom på lovet, men är man lat i skolan så… Vill man behålla sina MVG så… Han har inte så mycket att välja på helt enkelt och det vet han – DUM är han INTE!
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *