Någon försökte bryta sej in hos oss

Någon försökte bryta sej in hos oss

Gratis bild från Pixabay

Vi har vänner och bekanta som varit utsatta för inbrott och jag har även suttit i tingsrätten och dömt tjuvar, men inte varit utsatt själv… förrän nu…

För inte alls länge sedan var det svängdörr hemma hos oss. Vi låste nästan aldrig, mer än när vi sov – om vi kom ihåg… sedan en tid tillbaka har jag låst när vi tagit sista promenaden, vi ska ju ändå inte ut mer. Å på senare tid har vi även låst nästan jämt även när vi är hemma. Tur var väl det…

Igår satt vi och tittade på tv och planerade morgondagen. Då hör vi hur vårt handtag till ytterdörren försiktigt trycks ner. Vi bara tittar på varandra och undrar vad som händer. När vi kom hem för några kvällar sedan låg vår soptunna ner, så vi har ju förstått att någon haft koll på oss. Jag smyger fram till dörren och ser att handtaget fortfarande är nedtryckt, så jag låser snabbt upp och sliter upp dörren. Men den som stod där har såklart redan hunnit sticka. Det var dock färska och tydliga fotspår på trappen.

Jag gör direkt ett inlägg i vår facebookgrupp för vårt område och samtidigt lägger en granne upp en film från sin övervakningskamera. Han har precis haft påhälsning i sin trädgård av mörkklädda personer med ryggsäckar och det står även en person utanför på gatan som verkar vara i samma sällskap. Samma tid, bara kanske 50 meter emellan oss. Väldigt obehagligt. (Nyss fick jag veta att en annan granne också haft påhälsning men en timme senare.)

När jag varnat alla grannar och bekanta som bor i närheten, ringer jag polisen. Jag fattar ju själv att bovarna redan har stuckit och att det inte är akut, så jag tycker att det är viktigast att först varna andra som kan drabbas och sedan prata med polisen – polisen höll med. De såg alvarligt på händelsen/händelserna och kommer låta en polisbil köra runt här titt som tätt nu. Bovarna har ju rört sej under en lång tid i vårt område och uppenbarligen haft något på g, i bästa fall har vi avbrutit detta för stunden.

Inget hände alltså. Ändå mår jag rätt dåligt idag. Tankarna snurrar… Vad hade hänt om dörren inte varit låst? Har någon koll på oss? Vet de när jag är ensam hemma? Hur länge har de haft koll? Det lixom kryper i hela kroppen av obehag. Dessutom tänker jag på våra grannar som är ensamma och äldre, här är vi iaf två.

Ni finns ingen tvekan längre, nu kommer dörren att hållas låst. Dessutom har vi en grind som stått öppen sedan pälsbollen dog, den kommer att stängas igen och vi ska skaffa en rejäl hasp på den. Vi har larm och uppmärksamma grannar och nu kommer ju även Polisen att ha extra koll. Dessutom har vi timer både på lampor och radio, så det syns nog inte så mycket när vi är borta. Utomhus har vi mängder med ljusslingor, därför är det konstigt att de valde just vårt hus. Vi var hemma och det lyser överallt!

De skulle dessutom bli himla besvikna om de kom in hos oss, vi har typ ingenting. Iaf inget av värde, det mesta är sålt – vi förbereder ju för ett liv i husbil. När jag ser mej omkring just precis nu är det enda jag kan se som attraktivt en tv och möjligtvis datorn jag skriver på. Men datorn är gammal och inte värt något längre, så nä… tjuvar som kommer till oss skulle nog mest bli förbannade för att här inte finns något. Till tjuvarna: Vi har inget att värde och huset är larmat – strunta i oss!

Upplevelsen var väldigt otrevlig, även om det inte blev skarpt läge. Nu vill jag bara sälja allt, flytta in i Peppe och dra. Nog för att man kan få inbrott även i en husbil, men risken är betydligt mindre. Å då kan man flytta sej från den obehagliga platsen och aldrig mer återkomma. Nu måste jag ju vara kvar och hela tiden påminnas om vad som kunde ha hänt och fortfarande kan hända. FY vad det snurrar i skallen nu 🙁

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

10 svar på ”Någon försökte bryta sej in hos oss

 1. Usch, det är inget roligt att få ovälkommen påhälsning. Grannarna rakt över fick inbrott i julas. Då kollade någon på parkeringen på ett köpcentra, ringde sin kumpaner som fixa inbrottet med han förföljde familjen. Själv satt vi i soffan och hörde ingenting! Super läskigt!
  Man känner sig så otrygg.
  Kram Kajsa

 2. Vad skönt att ha hjälp av grannar och att ni även har koll å deras vägnar. Det är så obehagligt och jag ryser bara Du berättar och har svårt att förstå hur otäckt det måste varit för er. Jag hade varit så himla rädd!

 3. Så obehagligt. Tragiskt att man inte ska vara trygg i ens egna hem. Jag låser alltid dörren nu, men gjorde det inte för typ en månad sen. Läskigt.

 4. Fy vilken tråkig upplevelse. Jag hoppas verkligen att ni slipper mer av den sorten. Det gäller verkligen att vara på alerten med larm och annat som inte borde behövas!

 5. Nej usch så himla obehagligt! Förstår verkligen att det måste kännas väldigt jobbigt. Glad att dörren iallafall var låst och att ni var i trygghet. Så läskigt!
  Var som barn livrädd för tjuvar & har en mamma som blivit rånad så jag har alltid varit väldigt noga med att låsa och se till att man inte kan ta sig in men vet att många inte tänker så mycket på det vilket ju tjuvarna tyvärr utnyttjar

 6. Men fy vad obehagligt att vara med om nått sådan obehagligt att era grannar varit med om samma sak skönt att ni har en grupp där ni kan skriva vad som händer i området fruktansvärt läskig händelse ❤️

 7. väldigt obehagligt det där med inbrottstjuvar i trakten, tur att ni var hemma dock.. men det är inte alls roligt när man blir orolig över att lämna hemmet obevakat för att det är tjuvar i farten..tyvärr kommer sådant dock bli vanligare nu när det är ännu fler arbetslösa efter pandemin..tråkigt

 8. Vissa saknar verklugen respekt för andra och skyr inga medel. Tur att dörren vsr låst men så obehagligt att de inte bryr sig om att man är hemma. Vid sådana tillfällen är jag väldigt glad över att bo i lägenhet.

 9. Men usch vad läskigt, klart att tankarna spinner vidare, man vet ju aldrig vad dom är ute efter eller hur farliga dom är. Jag har aldrig varit med om det men min granne gick in till mig en gång men han verkade förvirrad och hade gått fel. Men lite skrämd blev jag allt. Det var mina trevliga grannar som tur 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *