Matsedel v 47 – första advent

Matsedel v 47 – första advent

Hur orkar jag hålla mej hälsosam vecka efter vecka? Det orkar jag inte alltid, men nästan. Knepet är att inte ha några förbud och att planera. Jag får äta pizza, hamburgare, godis och chips – men bara ibland. Om jag planerar min vardag på ett bra sätt, kan jag göra som jag vill lite då och då.

Med planering menar jag att ha koll på maten, den är viktigast om man vill gå ner i vikt eller hålla vikten. Vi har alltid matlådor i frysen, så att vår vardag ska fungera enkelt. Men jag planerar även in fysisk aktivitet, våra dagliga promenader skrivs inte in i almanackan – men min styrketräning skrivs däremot in. Måndag, onsdag och fredag ska den bara bli av! Det finns inte många acceptabla ursäkter för att inte lyckas träna 15 minuter, eller hur?

Å får jag bara mitt godis lite då och då, så står jag ut. Utan problem faktiskt. Det liv som jag levde för drygt 20 år sedan har jag förändrat totalt och idag har jag en hållbar livsstil både vad det gäller mat och träning. Jag är inte fanatisk, jag tänker bara på hälsan. För mej funkar det 🙂

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Bolognese med en twist (5-11 PP för hela grytan, plus pasta)

Tisdag: Tonfiskgratäng (11-47 PP för hela)

Onsdag: Pizzarulle (12 PP för två rullar)

Torsdag: Karibisk kycklinggryta m choklad (7-15 PP för hela grytan, plus ris)

Fredag: Taco med hemmagjord Tacokrydda (0 PP) och ärtamole (0-5 PP)

Lördag: Kyckling med vitkålsgratäng (14 PP för hela)

Söndag: Fläskfilé i ugn (20 PP för hela gratängen, plus potatismos)

Adventsbonus: Mjuk Pepparkaka (11-21 PP för hela kakan)

Fläskfilén var en av de första rätter jag gjorde när jag flyttade hemifrån och är en av mina favoriter. Pizzarullarna är sådär superenkla och göttiga som man vill att det ska vara ibland och vitkålsgratängen är en läsarfavorit. Jag älskar taco och har många sätt att äta den på, HÄR kan ni se olika förslag.

Många pratar om att man måste unna sej, jag gillar inte just det uttrycket utan säger hellre att göra aktiva val. Jag väljer ett hälsosamt och ett friskt liv, så långt det går iaf. I det ingår att äta det man tycker om och samtidigt mår bra av. Så jag äter allt, har inga förbud – men jag har koll.

Såklart blir det lite adventsbonus de närmaste veckorna. Det ska vara lättbakat tycker jag och vår mjuka pepparkaka är superenkel och god! Ha en fin vecka och en mysig advent 🙂

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Ett svar på ”Matsedel v 47 – första advent

  1. Den här livsstilen har kommit att passa mig riktigt bra. Vi planerar vecka för vecka med matsedel och kan äta allt. Vad jag vill. Och jag äter gärna godis, glass och kakor men inte alltid och inte lika mkt som innan. Tycker viktväktarna funkar fint!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *