När pengarna inte räcker till…

När pengarna inte räcker till…

* Detta är ett samarbete – ni som känner mej vet att jag bara pushar för saker jag själv använder eller kan tänka mej att använda*

Jag betalar nästa allt jag köper kontant, förutom stora grejer förstås – de betalas med kort. Riktigt stora grejer betalas via faktura, som vitvaror och renoveringar. Jag tycker inte om att stå i skuld och har därför knappt något lån kvar ens på huset.

Men nu står vi där med en stor och en mindre renovering gjord, ytterligare en som ska göras och dessutom har vi hoppat på ett erbjudande om att dra in fiber i huset. Detta ska ju betalas och nu är ju frågan om vår buffert räcker till detta…

Man ska ju inte handla om man inte har pengar, det är min övertygelse. Men renoveringarna var nödvändiga och ökar värdet på huset, att dra in fiber gör att vi kan säga upp den fasta telefonen och därmed spara in den kostnaden på ungefär 3,5 år. Så nu funderar vi febrilt!

Ska vi sälja av halva hushållet för att få ihop pengarna? Ska vi låna upp lite till på huset? Eller ska vi ta ett mindre lån och betala av det på kortast möjliga tid? På Financer.com kan man jämföra olika privatlån. Man får låna mellan 500 och 500 000 på 15 dagar till 5 år och det går blixtsnabbt att se vad det skulle kosta hos var och en. Det skadar ju inte att kolla… Så jag börjar väl där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *