Nåt rätt gör vi tydligen!

Nåt rätt gör vi tydligen!

För drygt två år sedan fick jag min ide om att starta Du i Fokus. Bloggen spretade lite för mycket och jag behövde en annan plattform för allt kul och intressant som jag får göra och prova. I december 2014 släppte vi sidan och sedan dess har det rullat på så sakteliga.

Tanken har aldrig varit att tjäna pengar, utan att få skriva mer redaktionella texter och tipsa om allt skoj som händer i Sverige och till viss del även i världen. Målgruppen är 45+ som inte längre har barn i hushållet och därmed fått tillbaka sin frihet igen. Det är stor skillnad på att ha barn i hushållet och att ha barn som flyttat hemifrån och det är inte alltid så lätt att veta var man ska börja sitt nya liv. Så var det iaf för oss och vi inbillar oss att det finns fler som känner som vi.

Tydligen har vi tänkt rätt! Läsarna blir fler och fler och vi får mer och mer respons. Sidan ser lite mer ut som en blogg än som ett magasin, men det är bara början och Martin funderar på hur han ska ändra utseende för att få det mer ”tidningsaktigt”. Gillasidan på Facebook ökar stadigt och det gör även följarantalet på Instagram. Det finns ett hål att fylla, det är tydligt, jag hoppas bara att vi är bra nog!

Igår fick jag flera tydliga bevis på att vi syns och att folk börjar känna till oss. Det ena var ett mail från tidningen Land, som ville ha med ett av våra recept i sin webbtidning. De är ju betydligt större än vi så jag sa självklart ja! Vi gör ju nästan ingen reklam för magasinet, men läsarna vi har återkommer och är en trogen skara. Att Land sprider ett enda recept och länkar till oss betyder massor! Dessutom är det ett jäkla bra recept! Du hittar det HÄR.

Ett annat bevis som återkommit de senaste dagarna är när jag presenterar mej. Från början fick jag förklara vad Du i Fokus är för något, idag säger jag bara vad jag heter och att jag kommer från Du i Fokus och de flesta säger ”Just det! Där har jag varit inne och läst!”. Första gången jag hörde det blev jag väldigt förvånad, nu får jag en pirrande liten lyckokänsla. Min idé funkade! Klart vi inte är i nivå med de stora grabbarna, men med tanke på hur lite reklam vi gjort för oss så är det ändå ganska otroligt att vi kommit dit vi är. Det är ändå ett antal tusen som läser varje vecka, delar recept och ger oss feedback.

Det där att ha en idé, förverkliga den och se den fungera är häftigt! Jag tjänar inte ett öre, men det kanske kommer. Jag får göra så himla mycket kul att det inte spelar så stor roll just nu. Allt handlar inte om pengar  🙂

Behöver du bra recept, tips på kul grejer att göra, restips, inredningsidéer och eller något annat intressant. Sånt som gör livet lite roligare och sätter Guldkant på tillvaron. Då ska du gå in på Du i Fokus och kika. Där finns den mesta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *