NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJJJJJJJ!

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJJJJJJJ!

Allt som var så bra; alla mådde bra, allt var harmoniskt, vi hade sparat ihop en buffert och allt såg ljust ut. Då brakade det! Idag när jag öppnade dörren till utrymmet där vi förvarar dammsugaren möttes jag av en mycket obehaglig doft som jag genast kände igen – gammalt vatten! Översvämning!

Jag beordrade Martin och Junior att öppna luckan till källaren/krypgrunden. Där förvarar vi mest julsaker, böcker och annat som används väldigt sällan. Inte så mycket grejer, men ändå minnessaker som jag sätter värde på. När de öppnar se vi hur saker flyter runt där i ca 2-3 cm djupt vatten.

Som jag oroat mej över att snön ska förvandlas till vatten och krypa in i garaget. Källaren var inget som fanns i mina tankar, den har ju klarat sej alla de 17 år jag hittills bott här. Junior var dessutom nere där för bara någon vecka sedan och då fanns inget vatten. Grannen hade tydligen haft problem, men inte sagt något till oss. Egoistiskt tycker jag! Det första jag gjorde var att springa upp till datorn och skicka ett mail till de grannar jag hade i adressboken och sen hojta över staketet till dem jag såg. Varför kunde inte mina närmaste grannar som redan haft översvämning varnat oss?

Det var bara att ringa försäkringsbolaget och saneringsfirma. Vi fick hjälp direkt, men det kommer att bli dyrt. Det enda som går på försäkringen är de saker som blir förstörda, ingen sanering eller reparation. Så 3,5 timmes saneringshjälp plus en fläkt och en avfuktare som står och tickar pengar i XXX antal veckor blir slutsumman. Jag räknar med 10 000 och hoppas bli lite positivt överraskad när räkningen kommer. 500-600 liter vatten gör ganska stor skada…

Så nu står vi med hela vardagsrummet fullt med grejer som ligger på tork. Förstörda böcker, julgrejer, album och en massa annat. Saker som ska värderas och som vi tydligen ska få ersättning för. Men vad spelar det för roll? Jag hade gärna sluppit höjt blodtryck, stresskänslor och att bli så här ledsen och uppgiven. Allt var ju så bra. Detta var inget vi hade kunnat göra något åt, inget vi kan stoppa heller eftersom vattnet fortsätter att rinna in. Vi kan bara stå och se på.

Så mitt råd till er idag är att gå ner och inspektera era källarutrymmen eller andra utrymmen som ligger under mark. VARJE DAG! Det går skitfort!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *