Nominera en hjälte!

Nominera en hjälte!


Så här skriver Aftonbladet idag:
Alla kan bli en Svensk Hjälte – barn, vuxna, kända och okända. Men de har en viktig sak gemensamt: de inspirerar andra.


Vilka kan bli Svenska Hjältar?


Svenska Hjältar bryr sig om andra mer än sig själva. De visar civilkurage och griper in, även när det innebär att de riskerar sina egna liv. De klarar sig igenom svårigheter, mot alla odds.
Hjälten kan nomineras både för en enskild händelse, kanske har han eller hon gått emellan och stoppat en misshandel, eller för en livsgärning, exempelvis någon som lägger sin tid och energi på att hjälpa de som har det svårt. En Svensk Hjälte kan också vara ett ovanligt modigt barn, kanske någon som tagit sig igenom en mycket svår sjukdom. Det kan vara en sjuksköterska, brandman eller lärare som gjort betydligt mer än plikten kräver eller någon som på annat sätt visat enastående mod.

Hur nomineras de Svenska Hjältarna?


Alla kan nominera sin hjälte. Gå in och nominera din hjälte här, skicka ett brev till adressen Svenska Hjältar, 109 38 Stockholm eller mejla svenskahjaltar@aftonbladet.se. Vi behöver både ditt och hjältens namn, bostadsort och telefonnummer. Beskriv också utförligt varför du vill att personen ska få en utmärkelse i Svenska Hjältar.
Alla, både privatpersoner och organisationer, kan nominera hjältar. Du kan även nominera dig själv.
 
Jag ska fundera på vem eller vilka jag ska nominera. Specialpedagogen och rektorn på killarnas skola är självklara – frågan är om det finns någon mer…? Hmmmm….
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *