Novelltävlingar

Novelltävlingar

Jag har ju ett bokprojekt på gång och en idé till minst en bok till. Nu fick jag nys om några novelltävlingar också och gick igång på dem  🙂

För den ena tävlingen vet jag exakt vad jag ska skriva och där är ändå ramarna ganska snäva, man måste hålla sej till ett tema men resten kan man ju hitta på som man vill förstås. Den ska inte lämnas in förrän 1/12, så det finns gott om tid. Ett par andra är det lite värre med, den ena ska lämnas in redan 15/8! Jag vet vad jag vill skriva men har inget riktigt upplägg för hur det ska komma ner på papper… idéen finns, men utförande är knepigare. Vi får se om det blir nåt.

Men det riktigt kliar i fingrarna att få sätta igång. Det finns massor av text i skallen som bra vill ut! Å det tyder ändå på att läget här hemma har lugnat ner sej och att jag kan tänka igen. Det finns ju massor att skriva om bara jag tänker på mitt eget liv eller tittar lite runt mej. Många livsöden, både bra och dåliga som tål att skrivas om. Man ska bara få lugnet och få ut texten ur knoppen och ner i fingrarna. Sen går det av bara farten lixom  🙂

Så vi får väl se… kommer det utlovade regnet i eftermiddag så kanske jag kör igång. Jag sitter ändå bara här och räknar minuterna tills jag vet att Junior sitter på båten från Oskarshamn till Öland, helskinnad… Han körde precis från Tumba, första riktiga långturen på motorcykel. 35 mil till Oskarshamn, båten går 14.00. Två timmar på båten och sen 3 mil till innan han är framme hos oss. Äntligen kan jag samla ihop familjen igen. En vecka tillsammans.

Min lilla unge ska ut bland tung trafik och köra. Usch! Jag är nog ingen hönsmamma, men det finns så himla många galningar ute i trafiken så man vet inte hur det ska gå. Jag vet att han kör vettigt, men jag vet också att många inte gör det… så jag ska sysselsätta mej bäst det går medan jag väntar och då kan jag ju faktiskt börja pilla lite med en text.

Nu vill jag bara att klockan ska bli 16.30 och att Junior ska komma åkandes in på gården. Det är det enda jag behöver och vill se idag. Kanske skulle skriva något om oro, mödraskapet och längtan? Det verkar passa bra idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *