Nu är det ”nästa år”…

Nu är det ”nästa år”…

Nästa år ska jag ta tag i vikten. Nästa år ska jag börja träna. Hur många sa så förra året? Nu är det ”nästa år” och hur ser planen ut? Många säger säkert på måndag eller efter alla helger… Jag säger: vänta inte!!!

Den perfekta dagen för att ta tag i alla jobbiga och tidsödande projekt är IDAG! Bestämmer man en dag längre fram är det väldigt lätt att den dagen skjuts framåt väldigt många gånger och till slut är tröskeln så hög att man inte ens orkar tänka tanken på att sätta igång.

Jag ser på olika FB-sidor och vet av erfarenhet att många kommer tillbaka till Viktväktarna och andra viktminskningsprogram första veckan i januari. Gymmen brukar också svämma över att nya motionärer, vilket jag iofs ser som positivt. Frågan är kanske mest varför de inte kommit tidigare? Eller varför man inte fortsatte förra vändan? Många som skriver in sej på tex VV gör det för kanske 10:e gången… Hur gör man för att detta ska bli den sista gången och hålla resten av livet?

Till att börja med vill jag säga att den som börjar om aldrig har misslyckats. Det är den som slutar att försöka som är förloraren. När vi lärde oss att gå för länge sedan trillade vi på rumpan ganska många gånger, men vi gav inte upp! Och till slut lärde vi oss att gå, vi hade lyckats. Precis samma sak är det med viktminskning. Om vi bara försöker tillräckligt mycket så lär vi oss så småningom knepen och tar oss hela vägen till mål. Men då måste vi lära oss av våra misstag och gör något annorlunda, annars blir det som sist.

Sen måste man veta VARFÖR man vill gå ner i vikt. Är det för att bli snyggare? För att slippa mediciner? För att bli rörligare? Alla har sin egen anledning och alla måste hitta och formulera sin. Åsså måste man ha ett MÅL! Det behöver inte vara en bestämd vikt, det kan lika gärna vara en storlek. Och vid målet ska det finnas en rejäl BELÖNING! Något som verkligen lockar till att kämpa.

Jag vet gamla medlemmar som lagt en tia i en skål för varje hekto upp eller ner, pengarna skulle gå till en shoppingresa. Personen skulle ner drygt 25 kg, så nog fanns det pengar i slutet alltid. En annan fick en ros av sin man för varje kilo som försvann, rosorna torkades och idag är det är stor vacker bukett som har hedersplatsen i hemmet. Många sätter upp drömresan, bröllop, drömklänningen eller ett äventyr som sitt mål. Själv hade jag min bröstförminskning som fick mej att kämpa. För att ens få en bedömning var jag tvungen att ha under BMI 25. Å när bedömningen var gjord och jag fick godkänt fick jag inte gå upp minsta hekto innan operationen, då kunde allt ställas in. Snacka om morot! Jag lcykades och är supernöjd med resultatet! Nu har jag ett bröllop att se fram emot, en klänning med bar rygg. Jag är fortfarande normalviktig med vill ner ett par kilo till, vill bygga musker och slimma kroppen. En ganska bra morot det också.

Min råd till er som ska starta om och som verkligen vill göra detta för sista gången är alltså att göra det nu! Idag! Att konkret veta anledningen och formulera detta, gärna skriftligt på kylen eller liknande. Se din målbild, kanske en foto av hur du såg ut för X antal år sedan och sätta upp en rejäl belöning vid slutmålet. Å en sak till! Se din livsstilsförändring som något du gör resten av livet! Inte någon kur, utan hitta ett sätt för att bli och vara hälsosam för resten av livet. För mej är det Viktväktarna som jag levt med i 15 år, för dej kanske det är något annat. Men vad du än väljer, så gör det idag!

Alla ni som skulle börja nästa år, idag är nästa år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *