Det händer grejer!

Det händer grejer!

I december hade jag tid att verkligen ta hand om mej själv och min kropp, så jag gick all-in kan man väl säga. Med hjälp av utmaningar på fit-biten, dagliga hundpromenader och träning på Curves har det hänt massor!

Jag brukar säga att jag inte tränar för att gå ner i vikt, utan för att omforma kroppen och bli starkare. För att verkligen se om det hände något tog jag en förebild när jag började och en idag. Vilken skillnad! Jag brukar inte se något förändring själv, men den här gången gjorde tom jag det!

Mellan bilderna är det bara ett enda kilo! Jag har gått 20-60 minuter per dag, tränat på Curves tre gånger i veckan under fyra veckor, tänkt VV men inte fyllt i checklistan mer än då och då, försökt ha koll på sömnen och skrattat mycket. Utmaningar på fit-bit har sporrat mej till att ta fler steg än jag  annars hade gjort, så det har blivit 8000-10000 steg om dagen, ibland 15000.

Med detta vill jag uppmana er att försöka bli liiiite mer aktiva. Man behöver inte träna för att gå ner i vikt, det gör man med mat. Men för att forma om kroppen, bli starkare och få skinnkostymen att hänga med så är träning ett bra verktyg. Å för den som vill bli så gammal som möjligt i en så frisk kropp som möjligt är träning av något slag nödvändigt.

Träning behöver inte vara att gå till ett gym, lyfta tunga vikter och stöna högt. Det kan vara att sitta på en pilatesboll och titta på tv, stå upp och jobba, dansa, stå på ett ben och borsta tänderna, ta en rask promenad eller något annat som höjer pulsen lite grann. I mitt fall gick jag ner i vikt med mat, kompletterade med promenader och bröjade springa när jag hade gått ner en del. När jag varit Guldmedlem ungefär 9 år gick jag iväg till Curves och där blev jag kvar. En halvtimmes träning, några gånger i veckan kan jag oftast klämma in – men hinner jag inte så är det inget mer med det. Man får lixom göra det man kan, med det man har… försöker man pressa in en massa så blir det ofta ett stressmoment som man mår dåligt av. De veckor jag har häcken full, eller värk, prioriterar jag sömn. Det är viktigast för mej.

Men på fyra veckor kan man bevisligen åstadkomma en hel del bara genom att tänka på maten och röra på sej. Jag har på inget sätt kämpat livet ur mej, eller avsatt massor med tid. Men resultat har det ju gett.

Hoppas detta kan ge lite motivation att iaf börja fundera på vilka träningsformer som finns och kanske testa någon. Det kan ju faktiskt vara så att du gillar det… eller också är du som jag och motiveras av att känna hur kroppen svarar och visar resultat. DET är peppande och då orkar iaf jag gå iväg och träna eller ta den där promenaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *