Nu har jag tänkt klart!

Nu har jag tänkt klart!

I min trädgård har jag flera rabatter. En stor som går i vinkel på framsidan, två stycken längs med hela huset på baksidan. De på baksidan är ok, de fixade jag för ett par år sedan – det är den stora på framsidan som är ett problem…
 
Den är kanske 1,5m djup och 3,5m bred + lika mycket till i en vinkel. Där växer ALLT och lite till… den har varit jättefin, men nu är där så mycket ogräs och växterna har vuxit så mycket att det inte finns någon kontroll längre. Så jag har känt mej ungefär som Professor Baltazar och funderat och funderat och NU har jag kommit på det. Den ska halveras!
 
Nu när det regnat hela natten och ska fortsätta regna under veckan, ska jag gräva ur alla växter och bara behålla de stora. Jag minskar ytan till ca 60 cm djup och lägger markduk. Jord ovanpå duken och en ny duk, det ska väl hålla ogräset borta? Sen klipper jag hål där växterna ska vara och lägger täckbark över alltihopa. Skiiitbra!
 
Då blir det rent och städat och inte så mycket pyssel för att hålla det snyggt. Det blir ett jäkla jobb till att börja med, men sen kommer det bli såååå bra. Kroppen kommer göra ont, men så får det bli!
 
Ska lägga ut före och efter bilder så ni får se.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *