Ny Bloggresa till Gambia!

Ny Bloggresa till Gambia!

Vår strand!

Som ni vet så blev vårt förra försök till Bloggresa inställt pga Ebola. Detta utan att Ebolan ens var i närheten av vare sej Gambai eller Senegal, men alla blev typ panikslagna och avbokade allt som hade med Afrika att göra och då sprack även vår inplanerade resa.

Men nu kör vi igen! Och det var ytterligare en av de positiva grejerna jag ficik besked om i måndags. Alla bitar föll på plats och nu är iaf min lilla familj inbokad för avresa 5 januari. Vid förra tillfället var vi från början 11 personer som skulle åka, sen hoppade folk av längst vägen och när det väl var dags så var vi sju stycken. Vi får väl se hur det blir den här gången.

Konceptet är detsamma. Var och en bokar sin egen resa, man gör vad man vill på dagarna – men jag finns där som hjälp och ”fixare” vid behov och kan ge tips om och boka de utflykter man vill göra. Vill man så äter man lunch eller middag tillsammans, vill man hänger man på stranden tillsammans, vill man tar men en tur till stan tillsammans… vill man inte så slipper man!

Jag vill dock poängtera att det finns MASSOR att se och göra när man besöker Gambia första gången. Några ”måsten” faktiskt… som ett besök i Banjul, huvudstaden, en båttur på Gamabiafloden till fortet dit man tog slavarna innan de skeppades till tex Amerika och en låååångpromenad på stranden. Den är nästintill folktom och man kan faktiskt gå hela vägen till Senegal!

Vi åker med Ving och kommer att bo på Bakotuhotell i det större hotellområdet där hotellen ligger ganska tätt. Vi ville bo lite mer avsides, men det funkade inte av olika anledningar. Här har vi tillgång till Internet, bra matställen, stranden bara några meter bort och två supermarkets. Internet är viktigt för oss eftersom vi ska jobba när vi är där, både bloggen och magasinet ska uppdateras och jag ska skriva ett gäng artiklar.

Om ni vill följa med bokar ni alltså in er på samma hotell eller ett hotell i närheten. Vi åker från Stockholm 5/1 och kommer hem natten till den 20/1. Men det går bra att stanna bara en vecka också, det ska yngste sonen göra. Vår resa kostar runt 9000 kronor, plus halvpension på 2000. Det tar vi eftersom vi vet att maten är så attans bra på hotellet. Resan tar 8,5 timme, transfern ungefär 30 minuter. Det är bara en timmes tidskillnad, vilket gör att jag kan springa iväg på Formex samma morgon som vi kommer hem utan att vara helt jetleggad.

Så kom igen nu! Häng med oss till folktomma stränder, härliga människor, reaggemusik på stranden, lata dagar i solstolen, apor på balkongen, smakrik mat och en alldeles underbar semester fylld med upplevelser. Vi ska självklart hälsa på Smile och hans familj, ge dem kläder och allt annat vi samlat ihop åt dem. De ser verkligen fram emot att vi kommer och hälsar även er välkomna. Här har ni chansen att se hur det verkligen är att leva i Gambia och lära känna familjen. Ni kommer förändras, få andra prioriteringar och förmodligen bli lite förbannade också. Detta kommer att berika ert liv och därför välkomnar vi även barn och ungdomar på resan. Å du… det är helt ok att hänga med även om man inte har någon blogg 🙂

I januari åker vi! Du följer väl med?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *