Nytt jobb?

Nytt jobb?

”Vi letar efter någon som kan berätta historier om Stora Barriärrevet, och har tagit fram vad vi tror är drömjobbet”, säger Anthony Hayes, chef för turistbyrån i Queensland på Australiens östkust, till BBC.

För att söka tjänsten krävs inga formella kvalifikationer, men kandidaten måste vara beredda att simma, snorkla, dyka och segla.

Arbetet omfattar 12 timmar per månad, bland annat med att mata fiskar och hämta öns post. Personen ska också blogga, föra fotodagbok och göra videouppdateringar, allt i syfte att locka turister till området.

”Det finns hundratals öar spridda längs Stora Barriärrevet. Vi letar efter någon som kan utforska dem och sedan rapportera tillbaka till omvärlden”, säger Anthony Hayes till BBC.

Konkurrensen om drömjobbet lär bli hård – jobbet utannonseras över hela världen. Kandidater har till den 22 februari på sig att skicka in en videoansökan, och anställningen påbörjas 1 juli. För mer information, se www.islandreefjob.com.

Förutom lönen på 800.000 kronor för ett halvår kan den lycklige se fram emot att kostnadsfritt bo i en villa med egen pool.
 
Vad säger ni? Ska vi söka?
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *