Olivgården Oil Mill Almazara Deortegas

Olivgården Oil Mill Almazara Deortegas

Väl hemma i kalla Sverige igen försöker jag sortera alla intryck från resan till Murciaregionen i Spanien. Jag nämnde kort under resans gång lite om besöket på olivgården, men det var så intressant och annorlunda att jag vill berätta lite mer.

 
Olivgården Oil Mill Almazara Deortegas ligger ganska nära Alicante och är en jättemysig plats. Här produceras ekologisk olivolja som fått fler utmärkelser i Spanien för sin
fantastiska kvalitet. Här produceras tre olika varianter av olivolja: Arbequina, Picual och Cornicabra. Alla goda men med olika smaksättning. 
Vi fick smaka alla tre i ett blindtest, plus en olja från vanliga snabbköpsbutiken och på så sätt jämföra dofter, smaker och utseende. Precis som en vinprovning! Utan något till hade vi alla samma favorit och när vi sedan fick bröd till hade vi en annan, men fortfarande tyckte vi detsamma. Några smaker var tydliga, som tex tomat- och citrussmak. Andra var mer diffusa och svåra att namnge, precis som när man testar vin alltså. På bilden ser ni Helen, Diana och Jeanette skåla i olja.
Spanjorerna äter sin olivolja som den är, ofta på bröd, ringlad över sallad eller i matlagning. Vi blev rekommenderade att ALLTID köpa Extra Virgin, det är den bästa och godaste. Jag antar att proffsen på olivgården vet vad det pratar om, så det är bara att lyda  🙂

Vi fick se hela produktionen från bär till flaska, vilket var jätteintressant. Men bara att gå runt bland olivträden var helt fantastiskt, så mysigt ställe!!! Har du vägarna förbi så ska du absolut kika in här!  Det finns provsmakning för nybörjare och priset är bara ca 8 euro och då får du en olivolja (extra virgin förstås) med dig hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *