Peppe är frisk!

Peppe är frisk!

Samtalet vi väntat på hela veckan, kom till slut, exakt kl 15.00 i torsdags. Då klättrade jag nästan på väggarna och hade börjat packa lite, trots att jag inte visste om allt var klart eller ej.

Vår husbil Peppe har alltså stått på en verkstad i Tenhult i Småland sedan några veckor tillbaka. Vi var på Elmiamässa när han gick sönder och fick åka tåg hem. Verkstaden som tog emot honom har haft att göra. De har rengjort hela vägen från tanken till motorn och bytt allt som kan bytas. Nu ska all den där skitiga dieseln vara borta och jag hoppas att detta aldrig händer igen. Men det finns ju inget sätt att skydda sej mot skitig diesel… vi hade otur helt enkelt.

Killen från verkstaden ringde alltså och sa att han till slut kunde lämna ut bilen med gott samvete, och då blev det fart på oss. Jag packade och Martin bokade tågbiljetter. På mindre än en timme hade Martin checkat ut från jobbet och packningen stod färdig i hallen. Vi visste alltså inte förrän då om vi packade för bara ett jobb samma kväll eller för ett jobb och dessutom för övernattning på hotell och resa över helgen. Det var sååå konstigt att packa för en helg i husbil utan att packa husbilen.

Med varsin ryggsäck och varsin rullväska gick vi iväg. Första stoppet var Downtown Camper, eller nä… första stoppet var faktiskt ICA. Vi hann nämligen inte äta innan och skulle inte hinna äta något heller om vi inte köpte med oss mat. Så det blev varsin matig macka, som vi snabbt åt på hotellet medan vi plockade ihop det vi behövde för kvällen. Hade inte Peppe varit färdig så hade vi åkt hem som vanligt, men nu skulle vi med tåget kl 5.20 på morgonen och hade dessutom en kupong på en övernattning som snart går ut – så den utnyttjade vi. För enkelhetens skull.

Med kamerorna i högsta hugg gick vi mot China Teatern för att fota och filma röda mattan och se premiären av Saturday Night Fever. Martin fotade och jag filmade. Jag träffade mängder med gamla bekanta och hade sååå kul! Bland annat återsåg jag Thomas Pettersson, ni vet han komikern från Halmstad. Vi jobbade ihop för typ 30 år sedan och har inte setts sedan dess. Vi hade huuur mycket som helst att prata om!

Sen var det alltså dax att se föreställningen. Om man kan sittdansa, så var det precis det jag gjorde i 2,5 timme. Jag älskar Bee Gees musik, så jag sjöng med och sittdansade i min stol. Föreställningen var otroligt sevärd, det är den ultimata dansmusikalen faktiskt. HÄR finns vår recension och HÄR finns vår film. Där kan ni bla se ”kändisar” gör den klassiska posen och The Mamas ger ett lite smakprov på en av låtarna från musikalen. Ni kan också se publikens omdöme, som jag sprang runt och frågade om efteråt.

Behöver jag säga att vi dök i säng? Nästan 120 minuters filmande och 2,5 timmes föreställning tar på krafterna, dessutom skulle vi ju bara sova 4 timmar… När Martins klocka ringde var det bara att snabbt dra på sej kläderna, checka ut och gå till tåget. En timma senare var vi på väg mot Småland och klockan 9 var vi framme och kunde äntligen starta vi Peppe, vilken lycka!

Motorn låter perfekt, han svarar på gas och allt är som det ska vara. Hoppas bara att det får vara så nu. Vid lunch var vi parkerade, installerade och inflyttade på ställplatsen i hamnen i Vadstena. Granne med slottet och utsikt över vattnet. Där vi står är vi ensamma och utsikten är magisk. Här har vi suttit och jobbat större delen av dagen. Martin har klippt filmen från igår och jag har skrivit texter. Vi sitter snett emot varandra och trivs alldeles förträffligt i vår lilla etta på typ 14 kvm. När solen började gå ner gick det nästan inte att jobba under en lång stund, solnedgången var så fin att jag inte kunde lägga ifrån mej kameran.

Efter middagen tittade vi lite på tv men dök tidigt i säng, det blev ju inte så många timmars sömn föregående natt. Som jag sa till Martin ”här ser jag fram emot att få lägga mej varenda kväll, det är så himla mysigt”. Men det bästa är att vakna i Peppe, och det får jag göra två mornar i rad nu!

I morrn ska vi utforska Vadstena och vi ser ut att ha tur med vädret. Det ska tydligen bli sol. Me like. Lördag kl 19 kör vi en ny livesändning på YouTube. Häng gärna med då 🙂

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

5 svar på ”Peppe är frisk!

  1. Vad skönt att Peppe mår bra igen, och att ni kom ut. Musikaler älskar jag bara, bästa som finns, och är så glad att samhället har öppnat upp igen.

  2. Vad skönt att Peppe fungerar fint igen! Tänk att vi befann oss på samma ställe i lördags, i lilla Tenhult! Det är där mina föräldrar bor och jag är uppväxt där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *