Planerar årets första långresa

Planerar årets första långresa

Dagarna går så otroligt fort! Det mesta tiden just nu går åt till att hjälpa min svärfar att bli av med grejer, men vi planerar långresa också… 🙂

Sedan min svärmor dog för ungefär en månad sedan har allt gått i ett. Svärfar bestämde sej direkt för att flytta till mindre och för att vi inte ska stå med grejer upp till knäna vid flytt, så har vi tagit tag i allt redan nu. Flytten ligger troligtvis ett par månader fram i tiden, men vi ska ju ut med husbilen och vill ha så mycket som möjligt gjort innan.

Så vi röjer, rensar, slänger och säljer. Två stora lass med trasiga grejer har gått till sopen och ett stort lass har gått till Second hand. Sen har vi sålt massor, både stort och smått. För varje sak som säljs blir flytten allt lättare. En stor trerummare ska bli en liten etta… ni fattar ju… grejer måste bort!

Massor med tid har gått åt till detta, för att spara tid senare. Samtidigt ska vi sköta våra jobb, särskilt Martin – jag gör ju mitt lite som och när jag vill. Och vårt hem ska gärna också tas hand om, det går sådär när det står grejer överallt. För att minska kaoset flyttade husbilsgrejerna in i vardagsrummet och alla nya loppisgrejer ut i förrådet. Så snart det blir varmt nog, ska ju husbilsgrejerna in i husbilen och vardagsrummet blir vardagsrum igen.

Nånstans runt 8 april åker vi till Skåne med husbilen och vet inte när vi kommer hem (vi har en livsfarlig husvakt, så tänkt inte ens tanken…). Problemet är att det fortfarande är rätt kallt på nätterna, minusgraderna vill inte släppa taget. Och det ser tyvärr ut att bli värre… snö och 7 minus finns inte med i min planering, men så säger väderrapporterna. Minusgrader funkar, vi har varmt i bilen, snö däremot… not so much… vi har inga vinterdäck. Men är det bara torrt på vägen mitt på dagen så kan vi dra söderut några mil per dag. 13 april måste vi vara i Sölvesborg!

Planen var att börja bädda och flytta in i Peppe (husbilen) i helgen, men allt beror på vädret. Under tiden fortsätter vi att beta av grejer här hemma. Trädgården är iaf städad, utemöblerna står på plats och vi har kört iväg en massa skräp. Jag har dessutom gjort färdiga veckomenyer ända in i maj, som ligger förinställda här på bloggen. Så vi har nästan läget under kontroll, iaf det vi kan styra. Det där med vädret är en annan femma…

Hål tummarna är ni snälla, för att vi ska komma över nollan hela dygnet nu och att våren ska komma på riktigt!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

5 svar på ”Planerar årets första långresa

 1. Hoppas verkligen ni får vädergudarna på er sida och kan komma i väg på er resa. Längtar efter våren och det ska bli så skönt nät det bir ännu varmare.

 2. när man ska städa husvagn husbilar sommarstuga DÅ är det verkligen vår liksom .. den känslan
  kom helt plötsligt för du skrev svärmor min dog idag för 4 år sen redan det går så fort <3

 3. Håller verkligen tummarna för att ni ska få fint väder och komma iväg med husbilen.
  Förstår att det är mycket att rensa ut när det ska flyttas till mindre, vi skulle också behöva rensa och sälja av lite här hemma.

 4. vad tråkigt o beklagar att hon gick bort det blir mkt ändring på det för närstående hoppas allt blir bättre snart o stor kram 💕

 5. Vad härligt och roligt framför allt att börja planera för årets första runda. Våren i Skåne blir väl kul

  Beklagar svärmors bortgång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *