Pulled Chicken var ju himla gott!

Pulled Chicken var ju himla gott!

Vi har testat en ny kokbok; Smart Skräpmat. Martin är galen i kokböcker men väldigt dålig på att följa recepten. Men den här gången gjorde han det faktiskt… nästan…

Ni har säkert sätt reklamen med Amir från Mästerkocken och Viktväktarna? Han babblar om Pico de gallo och ser så jäkla nöjd ut. Alltså var vi ju tvugna att prova just det receptet när vi fick hem boken. Men det visade sej att det egentligen var två recept; Mexican Pulled Chicken och Pico de gallo. Alltså kyckling som körts länge i ugn med en salsa, för att ta det på svenska.

Vet inte om jag tycker att det klassas som skräpmat… men gott var det! Martin började redan igår med salsan och var uppe med tuppen i morse för att ställa kycklingen i ugnen. Den skulle nämligen stå där i hela tre timmar. Även om det tog tid så var det en enkel rätt, som dessutom räcker till ganska många. Som alternativ till taco skulle jag kunna ha det utan tvekan!

I övrigt så finns det en himla massa bra recept i boken, en jäkla massa smarriga desserter som är superenkla att göra. Vi som är viktväktare pratar ju om PP-värden och det mesta ligger runt 9-11 PP vilket är i mesta laget för mej som bara får äta 26 PP per dag. Men med små korrigeringar går de flesta recepten att fixa till så de blir ”billigare”.

Jag kan alltså rekommendera den här kokboken utan tvekan! Här finns många rätter som passar bra med ett glas öl eller vin, likväl som med läsk eller vatten. Något för alla åldrar och smaker, både ”snäll” och kryddstark mat. Det finns recept med många ingredienser och lättare med få grejer. Det finns lite mer avancerade recept och superenkla för den som knappt kan stava till matlagning, alltså kan även jag använda den  😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *