Resor skingrar tankarna

Resor skingrar tankarna

Både humöret och tankarna har gått åt alla håll senaste dagarna. Nu har jag iaf en tid för ultraljud redan på tisdag, det är lite läskigt… men snart vet jag iaf hur kroppen mår…

Ett bra sätt att skingra tankarna, kanske bästa sättet, är att gå på mässa eller se på något roligt. Bägge har jag lyckats med senaste dagarna. I tisdags var jag på en stor resemässa och igår såg jag After Dark på Oscarsteatern. After Dark går inte att berätta om så där i förbigående, det vill jag göra i ett eget inlägg, så det kommer… däremot kan jag berätta om mässan som höjde mitt humör en hel del.

Pr-byrån som arrangerar just den här mässan har specialiserat sej på att lägga mässan i annorlunda miljöer. Förr har den varit bla på Casino Cosmopol på Kungsgatan, den här gången var den inne på Silja Serenade under timmarna båten låg i hamn i Stockholm. Vi skulle alltså tillbringa hela dagen på en båt utan att få åka iväg med den, sånt är alltid lika konstigt oavsett hur många gånger man gör det.

kl 11 gick vi ombord och började gå igenom alla utställare systematiskt. Min kompis och kollega Anja kryssade tom av dem vi pratat med så vi inte skulle missa något. Det går ju trender även i resande och det ser man ganska tydligt på de som väljer att ställa ut så här. Länder som bla Thailand, Storbritannien och USA behöver inte så mycket reklam just nu och var inte heller där, medan tex Polen, Finland och Marocko har nyheter som de vill lyfta fram. Det roligaste var nog att Södertälje var där och gjorde reklam för sin stad, exotiskt värre  🙂

För mej som är intresserad av världen och resor är det mesta intressant, men när det gäller att skriva om något så vill man ju ha något nytt att komma med som tex en ny sevärdhet, nya hotell eller nya direktflyg. Så var det med bla Island som har en snabbare variant av deras klassiska tur The Golden Circel och Marocko som har ett nytt direktflyg från Stockholm som på bara fyra timmar tar en direkt till solen och värmen. Detta vill jag ju förstås veta mer om!

Problemet när man är på resemässa är att det börjar dra ordentligt i resetarmen. Man vill åka NU! Särskilt när vädret är tråkigt och både solen och värmen känns väldigt långt borta. Nu har jag ju tur och får åka iväg om bara en månad, då åker jag till Kroatien på Olivplockar VM och till nyår är det dax för årets långsemester till solen. Kanske blir det något mer, sånt vet jag sällan förrän bara några dagar i förväg. Just nu skulle jag gärna trilla över en resa till Zanzibar eller nåt sånt – jag fryyyyyser!!!

Världen är stor, lite drygt 200 länder. Jag har besökt runt 60 och har alltså mycket kvar att se, men har ändå hunnit göra alla mina drömresor utom en. Jag har varit på Safari i Afrika, något många drömmer om, jag har besökt paradisöar som Seychellerna och Zanzibar och sett världsmetropoler som New York. Jag har varit på charterresor, reguljärresor och bott utomlands, jag är lyckligt lottad! Jag ser gärna mer av världen, men jag har bara Samoa kvar som dröm – allt annat är bonus. Å sen har vi min dröm om att bo utomlands under vinterhalvåret, en dröm som absolut ska förverkligas!

Mässan fyllde sin funktion och skingrade mina tankar väldigt bra! Mer resemässa till folken  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *